Az idő vasfoga: debütál a Kétes új kislemeze

Sokszor emlegettük már a szegedi underground sokszínűségét, ma pedig egy újabb friss anyagot mutatunk be a város punkszínteréről. A Kétes zenekar 2016-ban alakult, de a tagok már régi lovasok: olyan zenekarokban zenéltek együtt, illetve fordultak meg, mint a Snassz, a Forbidden Noise, a Sungazers vagy az ősszel debütált utolsø. A fiúk a színpadon is otthonosan mozognak, többek között felléptek a nemrég újjáalakult Kozmosz egyik búcsúkoncertjén, illetve a szülőhelyük mellett több vidéki városban is. Az utóbbi időben el voltak tűnve, hogy most újult lendülettel mutassák meg, hogyan pörgetik Szegeden a skate punkot. Harmadik kislemezük Az idő vasfoga címet kapta, és nálunk hallható először.

A srácok a következő tudnivalókat osztották meg magukról és az EP-ről:

A zenekar 2016-ban alakult trióként, azóta néhány tagcserén keresztül eljutottunk a végleges felálláshoz. Ezáltal közelebb kerültünk ahhoz a hangzáshoz, amit már régóta kerestünk, mindez köszönhető egy második gitáros csatlakozásának. A korábbi kislemezek DIY módon történő felvétele után tavaly úgy döntöttünk, hogy mind emberileg, mind zeneileg megértünk arra, hogy egy olyan stúdióba vonuljunk, ahol egy ütőképes anyagot tudunk összehozni. Véleményünk szerint ez sikerült is, nagyon meg vagyunk elégedve a végeredménnyel, ezúton is köszönjük a kitartó munkát Szabó Szebasztiánnak és Sóti Norbertnek, akik a szegedi Miracle Sound legénységét erősítik.

A kislemez öt dalt tartalmaz, tematikáját tekintve sokszínű lett, mert az emberi kapcsolatoktól az egyéni értékrenden át a misztikus álomképekig minden megtalálható rajta. Az album nem véletlen kapta Az idő vasfoga címet, ugyanis egy számunkra megérett és elmélyült világkép kerül bemutatásra.

A lemez borítóját és a szövegvideókat a zenekar énekes-gitárosa, Szlamcsik Máté (Szlamcsik art) készítette.

A srácok közelebbi tervei között szerepel egy videoklip felvétele és a kislemez koncerteken való bemutatása is, bár közelgő dátumaik jelenleg nincsenek. Viszont megtalálhatók a főbb közösségimédia-oldalakon, a stream-platformokra pedig napokon belül felkerül az EP.

Fotó: Szlamcsik Máté