Elfújta a tél – utolsø-klippremier

Október végén mutatkozott be egy háromszámos kislemezzel a szegedi utolsø zenekar, amelyhez most egy videoklip is készült. Viszont a beígért címadó helyett egy másik dalra esett a választás: az Elfújta a tél kapott egy több helyszínnel és mellékszállal feldobott imidzsklipet. A képanyagot Csorváson vette fel Szécsényi Dániel (No Total Films), aki az utómunkáért is felelős.

A srácok ezt mondták a videóról:

Szerettünk volna egy minőségi klipet, így megkerestük egy kedves ismerősünket. Látván a korábbi munkáit, bíztunk a meglátásában, így teljes mértékben rá hagyatkoztunk. Nem is igazán szóltunk bele abba, mit és hogyan csináljon, de mint utólag látjuk, nem is nagyon kellett volna, ugyanis a környezet, ahol fogattunk és Dani hozzáértése magáért beszél. Teljesen meg vagyunk elégédve vele és úgy hisszük, hogy a jövőben fogunk még együtt dolgozni.

Dani is mesélt az ötletekről és a forgatásról:

Az imidzsklip ötlete a srácoktól jött, annak részleteit azonban rám hagyták. Mindenképpen egy nagyobb térben akartam forgatni velük, ahova biztosan beengednek, hangoskodhatunk, de mégsem klisés elhagyatott épület hangulata van. A fiúknak egyből bejött a talált, kritériumoknak megfelelő helyszín. Miután megérkeztünk, még rengeteg dolgunk volt, hiszen konkrétan egybefüggő madárszar volt az egész padló. Főhőseink kemény fizikai munkával kezdték a forgatást, és a lehető legjobb klip megszületése érdekében, az ott talált seprűvel, aminek 80%-a már elrohadt, felsöpörték az egészet. Tudtam, hogy a legtöbb ötlet majd a helyszínen fog jönni, és így is lett. A zenekar ötlete volt, hogy szórjuk tele papírlapokkal a padlót, vagy hogy a gerendáról lógjanak le a mikrofonok. Ráadásként még, hogy ne legyen unalmas, hozzáadtunk néhány kültéri jelenetet a tükörrel. Összességében sikerült a legjobb időjárást és fényeket elkapnunk, így kevésbé sikerülhetett volna szerencsésebben a forgatás.

A zenekar jövőre tervez koncertezni, jelenleg pedig új dalokat írnak.

Fotó: Szécsényi Dániel