A társadalmat átszövő hazugságok és önámítás – Debütál a The Void új kislemeze

Tavaly augusztusban egy új klipes dallal törte meg három és fél éves csendjét a szegedi The Void. A progos industrial metalbanda egy konceptlemezt készül kiadni három részletben, amelynek az első harmadát ma itt nálunk lehet először meghallgatni, ez a Fragments of Deceit (Fear). Az anyagról Kovács Dániel dalszerző-gitáros mesélt nekünk:

Ez egy konceptalbum első része, mely az egész társadalmat átszövő hazugságokról és önámításról szól, és arról a kiábrándulásról, hogy mindegy, mi történik a világban, a legtöbb egyén úgy gondolja, hogy csak neki ne kelljen csinálnia semmit, és magától megoldódnak a dolgok. Sajnos ugye nem ez a helyzet, de ezt sosem látjuk be, akkor és csak akkor, ha már beköszöntött a nem jó világ. Ezek a félelmek és az ezekre adott válaszaink három tőről fakadnak, melyeket egy-egy EP fog feldolgozni. Ezek közül az első a félelemről szól. A másik kettő pedig a haragés a megtévesztés lesz a jövőben. Ez a három kislemez fog kiadni egy nagy egészt, mely nagylemezként meg is fog jelenni kézzelfogható formában.

A felvételeket, a keverést és a maszterelést Vári Gábor (Miracle Sound) készítette, a lent látható borító pedig Farsang János munkája.

A zenekar nyári koncertjei:

  • június 25., Szigetvár, Prog Camp
  • július 2., Lakitelek, Alpárfeszt

A Fragments of Deceit (Fear) EP alább, illetve a Spotify-on is hallgatható, a Bandcampről pedig letölthető.

Fotó: Bába-Nutter Noémi