A komédiának vége – Nest of Plagues-lemezpremier

nest of plagues

A budapesti Nest of Plagues 2016 végén rontott rá a hazai death metal-színtérre egy bombaerős, ugyanakkor a maga keretei között viszonylag változatos kislemezzel, amivel azonnal meg is vettek minket kilóra. Tavaly tavasszal a srácok egy újabb elsöprő számmal emelték a tétet, 2018 legelejére pedig le is szállították az első nagylemezüket, az End of the Comedy-t, amit most itt a NuSkullon hallgathatsz végig először.

A tavalyi évet a négyfős csapat (Ivanics Dániel – ének, basszusgitár, Bölcskey Tamás – gitár, Breier Máté – gitár és Fűr Balázs – dob) jóformán teljes egészében az album munkálatainak szentelte, az év eleji tervezgetés és írás után ősszel a No Silence Studióban Simon Istvánnál rögzítették az anyagot, aminek a borítóját az első EP-hez hasonlóan ismét Bakonyi Örs készítette. A srácok azt mondják, az új dalokkal igyekeztek minél jobban kitágítani a saját határaikat:

2017 januárja környékén döntöttük el, hogy újabb kislemez helyett inkább egy nagylemezt kellene összehoznunk. Február környékén felvettünk egy dalt, a “The Faceless Ones”-t és elküldtük Simihez (No Silence Studio), amihez készítettünk egy lyric videót is (Proving Ground Pictures). Illetve akkor még úgy gondoltuk, hogy ez lenne a nagylemez beharangozó dala is.

Áprilisban jött ki ez a nóta, viszont utána megváltozott bennünk, hogy milyen irányokat is akarnánk belevinni az első nagylemezbe. Szerettünk volna a heavy részét elvinni súlyosabb irányok felé, illetve több dallamos részt és szintiorientált témákat is írni. Vokáltémák és a szövegek terén is súlyosabb, sötét témák felé akartunk elmozdulni… Összegezve ne csak gitár- vagy csak vokálorientált metálzenét írjunk, hanem jobban előtérbe kerüljenek a különböző hangszerek, vokálok a különböző részeken, és hangulatban is jobban elkülönüljenek a témák. Így a “The Faceless Ones” megmaradt csak egy önálló single-ként.

Októberben állt össze a teljes album koncepciója, közben már elkezdtük a gitár/basszus témákat is felvenni. November végén No Silence Studióban rögzítettük a maradék dolgokat, illetve a mixing/mastering részt is Simi csinálta. Az “End of the Comedy”-hez is a Proving Ground Pictures jóvoltából készült full album stream.

2018-ra terveink között van koncertezni itthon és külföldön is – kontaktolunk, ahogy tőlünk telik ez ügyben -, videoklip készítése, új számok írása, promózás, szóval sok minden. Reméljük, sok helyre el tudunk jutni a zenénkkel a jövőben.

Az End of the Comedy lemezbemutató koncertje január 12-én, pénteken lesz a Dürerben a XV. Stagediving fesztiválon, utána pedig március 2-án szintén a Dürerben az As Karma Brings szülinapi buliján is fellép a banda. Addig is lehet pörgetni az albumot!