A gátlástalan csürhe csak dőzsöl tovább – Godgiven-dalpremier

Pár hete már mutattunk egy elég betyár új számot a budapesti Godgiven közelgő nagylemezéről, most pedig itt is van a folytatás, a  Gerontocrap című dal képében. Groove metal a javából, sőt, konkrétan olyan, mintha valami rég elveszett Neck Sprain-zönge lenne a kétezres évek végéről. Ahogy az előző, úgy ez a szám is a júniusban megjelenő Not That Godly albumon lesz rajta, a további részleteket pedig a banda frontembere, Győrffy András ismerteti:

Akkor hát itt vagyunk ismét és az előző nóta szellemében folytatnánk az album spoilerezését! A mostani arcbamászás a Gerontocrap névre hallgat. Ebben a dalban sikerült az eddigi legtöbb elkoptatott dumát felhalmozni, mint pl. “nem látod a fától az erdőt”, “nem az a baj, amit mondasz, hanem az, ahogy mondod”, “a cél szentesíti az eszközt”, vagy az Argóból a Tyson-féle “Az üt először, aki igazán nagyot üt. És először.”

Mindezek annak a belénk nevelt korlátoltságnak témakörében érnek össze, ami miatt az észszerűséget folyton alárendeljük az ostoba berögződéseknek. Még mindig ott tartunk, hogy feltétel nélkül a valódi érdemek elé helyezzük az erőszakosabb, a rangidős, a csókos, vagy az előbb érkezett ember megalapozatlan dominanciáját. Amíg a többség homokba dugja a fejét, a gátlástalan csürhe csak tovább dőzsöl zavartalanul, mintha eredendően mindenki felett állna, és a türelem szép lassan elfogy… Persze a végén úgyis az lesz a fasz, aki szembe mer szállni, de ha más nem, mi vállaljuk a piszkos melót!

A vizuál ezúttal Takács Borisz (B42 – DiY) munkája, aki egy zseniális szöveges track-videó formájába öntötte az előző klip zárójelenetét! A hanganyagért, producerkedésért pedig, mint mindig, Tóth Gábor (Ghostship Recordings, Harmed) és Csongor Bálint (Subscribe, Useme) felelt, plusz Gabika még egy kis gitárnyekergetéssel is hozzájárult a trackhez.

Legutóbb már említettük, hogy hamarosan jövünk, a jelen állás szerint egész pontosan június 10-én egy újabb videóval, másnap, június 11-én pedig a Not That Godly névre keresztelt teljes lemezzel!