GRAFFITI BrasiL

Egy újabb valóban másvilág… a nyomor és a szegénység bármennyire is fura, kedvez a művészeteknek és az alkotóknak (boldog ember nem alkot, csak a keserűség biztosítja a mélység táptalaját), főleg ha mindez az utcán történik. Săo Paulo-ról már eleget hallgattunk (Ratos de Porăo, Over Speed, Mystic vagy pl. a Korzus) illetve betekintést kaphattunk a gettók mindennapjairól Fernando Meirelles rendezte Isten városa című filmben.
Most én adok nektek valamit, ami nekem értéket jelentett, s bízok benne mást is érdekelni fog. A napokban kaptam kölcsön egy könyvet, melyből minden érdemesebb és szebb részt besceeneltem. A nem is olyan aprócska kiadvány a Brazil utcaművészetre hívja fel a figyelmet, melyben csodálatosan keveredik a kulturális szegmens a modernkor vívmányaival, illetve a nyomorral (kicsit olyan, mint némely MÁV kocsi… a festék még összetartja).
Tartalmazza a szokványos graffitikiet (kannával és ecsettel egyaránt), mint betűk és politikai rajzok, a matricákat és a stencileleket (melyek arra hívatottak, hogy az utcai környezetbe olyat rejtsen el, mely reális, ám mégsem oda illő), szóval láthatjuk azt, amit itthon is, csak a könyvecskre alapján odakinn minden kicsit komolyabb szinten és minőségben mozog, s még sok szépet és jót mondhatnék el, na de minek? A fotók helyettem is beszélnek, TE meg meghallgatod őket, ha nem vagy süket (& vak). Sepultura és Soulfly fanoknak ajánlott kiegészítés, akit érdekel itt tudja letölteni: GRAFFITI BrasiL (64 db kép, 84 mega)