Loma Prieta – Life/Less

Tracklist:

01. Useless Limbs
02. Silhouettes
03. Dark Mtn
04. Nothing Left
05. Closenessless
06. Lost Bridge
07. No Friends
08. Our Condition
09. Two Voices
10. Apparation

Hossz: 17 perc

Kiadó: Discos Huelga, React With Protest

Webcím: Ugrás a weboldalra

Ha a tavaly szeptemberi screamo-zanzás próbálkozásom nem bizonyult volna ennyire tiszavirág életűnek, valószínűleg a második/harmadik csomagban mindenképpen megemlítettem volna a San Fransisco-i Loma Prietát, mint a kaotikusabb vonal egyik legnagyobb jelenlegi zászlóvivőjét. Persze nem véletlen, hogy a halva született sorozat után pont most foglalkozom a zenekarral, mert azon felül, hogy Life/Less címmel megáldott új lemezük mindenképpen megér egy misét (még ha egyelőre csak kifogásolható minőségben hallható), a srácok június 20-án Budapestet is meglátogatják az LP-t prezentálni kívánó Európa-turné keretei között.

Habár ilyen jellegű koncertekből amúgy is hiány van Magyarországon, a Loma Prieta mindenféleképpen a színtér krémjébe tartozik, az új lemez pedig még inkább alátámasztja ezt a kijelentést. Tíz zajos érzelemgombócot tisztelhetünk a Life/Less-ben, mindenféle felesleges cicoma és időhúzás nélkül, ahogy azt már megszokhattuk, de mégis egy kicsit új színezetben. Már a nyitódalban érezhető, hogy továbbra is megmaradtak a morzsoló káosz-betétek, majd a Silhouettes bebizonyítja, hogy a dallamok nem vesztek el két blastbeat és törött dobverő között sem. Ez az az arány, amelyet a screamo műfajon belül temérdek banda nem tud megfelelően belőni, nekik azonban vélhetőleg a kisujjukban van. Mindenesetre óvatosan kell bánni vele, egy jobb minőségű verzió kétségkívül leszaggatja majd a fejünket és könnyekkel tölti meg a gerincoszlopunkat, vagy valami hasonló. Még ez a recsegős verzió is gyakran a szobám szétverésére próbál sarkallni, ráadásul rövidségénél fogva észre se veszi az ember, és máris harmadszorra, vagy negyedszerre hallja az Apparation záró csordavokáljait, melyek a lemez végét jelentik. Kétségkívül fejlődést mutat ez a korong, melyben a Loma Prieta eddigi talán legszerethetőbb lemezét ismerhetjük meg, túlzás nélkül.

Végül is még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, hogy a zenekar csak most, ezzel a remek lemezzel látogat meg minket, tehát félre minden hisztit és június 20-án irány a Zappa Café, ahol a Loma szívizom-szaggatásán kívül még a honi Icarost is megleshetitek, mindössze ezer forintért. Akinek ez nem elég, rúgja seggbe magát és törölje magát az internetről, azonnali hatállyal.