FürgeRókaLábak – Foxabályzó

Tracklist:

első Róka Bugi
második Gyöngynyaklánc
harmadik Quake
negyedik Kéne már...
ötödik Ejucatio Praecox
hatodik Bora Bora
hetedik Zöld Szám
nyolcadik Duma
kilencedik Robogó
tizedik Exitus
+ multimédia

Hossz: 25:05

Kiadó: Hammer Music

Webcím: Ugrás a weboldalra

Minden rocker, akinek valaha is volt szerencséje abban, hogy részt vehetett egy I.H.B. buliban, azoknak biztosan ismerősen cseng a FürgeRókaLábak neve. Bizony, a dallamosabb punk-rock zenét játszó csapatot könnyen meg lehet szeretni idióta szövegeikért, amelyek hatásosabban csalnak tartós mosolyt az arcunkra, mint egy kiadós botox-kezelés.

És íme, itt az idei anyag, a dallamosabb / rockosabb Foxabályzó, ami kifejezetten jót tett szerintem a csapatnak. Elmozdultak kissé populárisabb irányba, ami mind a zenei téren, mind a szövegekben észrevehető. A szövegek javarészét még mindig a szex teszi ki, azért van itt környezetvédelem róka-módra, kocka-himnusz, estébé… Rókáék hűek önmagukhoz és most is poén poént követ, megnézném azt az embert, aki kibírja ezt legalább egy kiadós röhögés nélkül.

A Róka bugi egy finomabb, táncolható, slágeres kezdőszám, míg a Gyöngynyaklánc máris a szívrohamot hozza anyádra a jól ismert témák emlegetésével! A Quake főként a címadó játék ismerőinek fog örömet okozni, a Kéne márban pedig az első alkalom előtt állók találhatak lelki társat! És így megy ez végig, Fürgéék gondoltak mindenkire, már csak egy romantikus csajozós szám kell (igen, romantikusabb, mint a Gyöngynyaklánc) és kész az univerzális lemez, minden napszakra, hangulatra, társaságra!

Azt hiszem, azt nem kell kiemelnem, hogy hangzásilag nagyon rendben van a lemez, teljesen profi munka! A gitárok metálosabban szólnak, mint valaha és ez remekül is áll nekik! Habár a lemez külsőleg feltűnően üt az Irigy Hónaljmirigy új lemezének csomagolására, ezt rögtön elnézzük, mikor belelapozunk, ugyanis ez talán a legeredetibb booklet, amit eddig láttam. Nem csak előröl néz ki úgy, mint egy magazin, hanem az is! Még rövid ám annál jópofább ál-interjúk is vannak benne! Ráadásul kapunk egy kiadós multimédiacsomagot is, olyan videókkal, amik, hmm, bemutatják a csapat emberibb oldalát :D Másztszí!

Akik a nyersebb hangzást és a durvább poénokért szerették meg őket, azok talán egy pöttyet csalódnak most, de úgy gondolom, a lemezt még ők is hamar megszeretik és vidáman üvöltik majd néhány boroskóla után. Rókázásra fel!

8.5/10