Világjárvány egy ápolónő szemszögéből – Bemutatta új dalát a Conquer Divide

Ha máshonnan nem is, az idei Electric Callboy-lemez FCKBOI című dalából többeknek ismerős lehet a Conquer Divide neve. Az öt hölgy alkotta metalcore-zenekar már a negyedik dalát adja ki 2020-as visszatérésük óta. Az új trekk a Paralyzed címet kapta és leginkább Kristen Sturgis gitáros traumáira építkezik, amikor vészhelyzeti ápolónőként állta a sarat a frontvonalban, a covid-járvány idején.

A gitáros elmondása szerint a cím is innen jön, magából az érzésből, amikor szinte mentálisan lebénulsz a látottaktól és az átélt dolgoktól:

Folyamatosan utaztunk a gócpontokba, és több tucat ember halt meg a szemeim láttára. Ezt még mindig nem igazán tudtam feldolgozni. De ha nem kapcsolsz ki teljesen, nem tudod szakszerűen végezni a munkád, szóval ez az a fajta depresszió volt, amikor nem igazán éreztél semmit.

Volt egy pont, hogy pszichiátereket küldtek be hozzánk, de úgy voltam vele, hogy nincs nekem erre időm, muszáj életben tartanom a kezeim közt lévő beteget. Úgy gondolom, hogy rengeteg egészségügyis szenvedett maradandó mentális károkat a látottaktól. Számomra is okozott nehézségeket a dalírásban, de ez az új szám egyfajta katarzisként hatott rám.

A zenekar már javában dolgozik a 2015-ös, saját magukról elnevezett debüt folytatásán, nincs kizárva, hogy a korábban megjelent dalok és a mostani nóta is felkerül majd rá.