Viking metallal, Mike Shinodával és akusztikus EP-kkel üti el az időt a Trivium frontembere

Hiába van lockdown, Matt Heafy nem unatkozik otthon. A Trivum frontembere napi szinten tolja a twitches streameket, illetve mindenféle zenés és videós tartalmakat, legyen szó akár akusztikus anyagokról, archív élő felvételekről, feldolgozásokról vagy egyéb projektekről. Ezek közül emelnék most ki párat.

  • A legfrissebb műve egy viking tematikájú, dallamos death/black metal stílusú és pofátlanul fülbemászó szólódal, Sólarsteinn címmel. A dalt Matt egyedül írta, hangszerelte és énekelte, rajta kívül gitáron közreműködik benne egy norvég haverja, bizonyos Tom André Tidemann.
  • Ennél még fontosabb, hogy Matt még februárban összehozott egy közös dalt a Linkin Park Mike Shinodájával. Pontosabban elküldött neki egy 6 és fél perces, rém komplex és súlyos demót (az alábbi videóban kerek 10 perctől), amin Mike producerként dolgozott. Pontosabban először teljesen lefagyott tőle (17 perctől, imádnivaló reakció, tényleg), aztán faragott belőle valami fura, kicsit nintendós elektro metalt (kb. 2 óra 20:45-től). A dal címe In Defiance.
  • Az utóbbi hetekben Heafy minden hétvégén kirak egy akusztikus EP-t, amin egy adott Trivium-lemez pár számának egyszálgitáros verziói hallhatók. Időrendben halad végig az albumokon, most épp a Vengeance Fallsnál tart, ez is meghallgatható lejjebb. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy mivel egyszerű otthoni felvételekről van szó, a hangzás elég visszafogott. Én leginkább azt érzem rajtuk, hogy Matt nem igazán meri kiereszteni a hangját, nehogy felébredjenek a gyerekek…
  • Mindezek mellett ott van még Heafy és Ihsahn közös black metal-projektje, a Mrityu is, aminek az évek óta várt debütáló lemezéről továbbra is annyit lehet tudni, hogy készül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ihsahnofficial (@ihsahnofficial) által megosztott bejegyzés


Fotó: Horpáczi Dávid