Dissenter: varázslatos új videó a Képzelt Várostól

A Képzelt Város bemutatta új lemeze ötödik klipjét, melyről talán elmondhatjuk, hogy a Samizdat albumhoz eddig készített videóik közül a legszebb lett. A most megfilmesített Dissenter című dalról a zenekar énekes-gitárosa, Kovács Ákos András mesélt:

A Dissenter azt a vákuumot képviseli, amikor annyira bekebelez minket valami, hogy már szinte nem is hisszük, hogy létezik más is azon túl. Ezt állítja kontrasztba a klip a maga hatalmas tereivel és a teljes szabadság érzésével. Talán enyhít a mostani bezártság-érzéseken is.

A klipet Tóth Gergely készítette, aki Izland varázslatos tájait vette videóra, és ő is mesélt a filmről:

A felvételek izlandi utazásaim alatt készültek, nagyrészt a sziget teljesen lakatlan, belső felföldi területein. Az Izlandi-felföldre önállóan évente nagyjából 3 hónapig lehet bejutni a nyári/kora őszi időszakban, nagyon kalandos módon földutakon terepjáróval közlekedve, folyókon, átfolyásokon átkelve. Természeti csodái mellett különös élmény ezeken a hatalmas területeken bolyongani, mindenre rácsodálkozni, civilizációtól távol teljesen egyedül lenni és csodálni a természet erejét, a kietlenséget, a pusztítás szépségét.