Új projektbe fogott a Norma Jean énekese és a tesója, rögtön két dalt meg is hallgathatunk

Cory Brandan, a Norma Jean énekese nem tud megülni a hátsóján: amíg „anyazenekarával” mostanság a 2019-es All Hail című lemezük dalaihoz adogatnak ki videókat, másik mellékvágánya, az ultradallamos Hundred Suns pedig egy lemez után földbe állt, addig tesójával, Matt Putmannel úgy döntöttek, hogy elindítják közös „vállalkozásukat” OrphanTwin néven.

A páros a kettes szám jegyében két szinglivel indítja a műszakot, az egyik a Deathsurf címet viseli, míg a másik a parádés Headphones or Die-ra hallgat. Cory így fogalmazott a „zenekar” kapcsán:

Ez egy testvérek közti projekt. Matthew és én nemcsak szinte egyformán nézünk ki, de a hangunk és a habitusunk is igen hasonlít a másikéra. Annak ellenére, hogy egy év van köztünk, az emberek mindig ikreknek hittek. Az OrphanTwin mögött az a feltevés bújik meg, miszerint a tükörképed az ikertestvéred egy másik világban.

Matt pedig emígy:

Az OrphanTwin egy stúdióprojekt. A stúdiót egyfajta hangszerként alkalmazzuk, így megvan az a szabadságunk, hogy egy kéttagú garázszenekar összes hiányzó elemét behelyettesítjük sample-ökkel, hangdizájnnal, másolással, beillesztéssel, hangnyújtással, illetve a körülöttünk lévő környezetből eredő bármilyen zaj felhasználásával. Garázspop az egész.

Nos, amint Matt is elmondta, a „garázspop” zenekaruk teljes egészében megmarad stúdióprojektnek, valamint olyan, gyerekkorukban hallgatott bandák inspirálták a soundjukat, mint pl. a Slayer, a Voivod vagy a Burned Up Bled Dry. Nos, ezt meg nem mondtam volna a korai Norma’ kaotikusságát, a Hundred’ dallamait és tonnányi elektronikát ötvöző egyvelegről. Brandanék nem is állnak meg két dalnál, június 3-án már érkezik is a debüt EP Future Classic címmel és négy plusz dallal megpakolva. A számlista idelent, utánuk pedig a már említett két ízelítő:

  1. Negative Threads
  2. Deathsurf
  3. Headphones or Die
  4. The Glimpse
  5. llovvlless
  6. Hominy