Sosem játszott dalról dobott élő videót a Gojira

Különleges élő videót adott ki a Gojira. A francia metálosok egy koncerten soha nem játszott dalukat, a 2004-es Global Warmingot tolták el a New York City-i stúdiójukban és próbatermükben, a Silver Cord Studiosban. Tették ezt pusztán azért, hogy megmutassák a rajongótábornak, hogy is szólna élőben ez a szerintük nagyon fontos dal. Mindez viszont nem jelenti azt, hogy a következő koncerteken is elővennék majd a számot. Ahogy mondják:

Pár hete eljátszottuk együtt a Global Warmingot, első alkalommal azóta, hogy felvettük a From Mars to Siriust 2004-ben. Még soha nem játszottuk el élőben, mivel elég nehéz eljátszani és elhelyezni egy setlistben. Érzelmileg nagyon súlyos darab, ami bizonyos szempontból szinte ártana a többi dalnak.

A globális felmelegedés valóság és releváns téma. Úgy érezzük, jó emlékeztetni magunkat napjaink egyik legfontosabb kihívására: hogy hogyan növekedjen a fajunk anélkül, hogy parazitává váljunk a bolygónk számára, amely az egyetlen otthonunk. A „we will see our children growing” egy mantra a jövő generációi számára, és átvitt értelemben azt is jelenti, hogy reméljük, a mindannyiunkban bennünk élő gyermekek felnőnek, fejlődnek és tenni fognak egy könyörületesebb és jelentőségteljesebb világért.