Öngyilkos lépések sorát teszi jelenleg a Paramore

Úgy tűnik, a Paramore-nak bejött a pihenés, majd a poszt-punkos, indie-s „visszatérés”: habár az ősfanok gyomrát helyenként megfeküdte, a szakma nem győzte szuperlatívuszokkal méltatni és szinte az összes év végi listára felpakolni a tavalyi This Is Why lemezt. Hayley Williamsék pedig sorra kapják a lehengerlő ajánlatokat, az idei nyarat valószínűleg a világ jelenlegi legnagyobb popsztárja, Taylor Swift oldalán töltik az énekesnő Európa-turnéján, és nagyon úgy fest, hogy végérvényesen révbe értek.

És hogy miért írtam, hogy „valószínűleg”? Furcsa történések sora vette ugyanis kezdetét a trió háza táján decemberben:

  • kezdésnek kipucolták az összes közösségi médiás platformjukat (a Facebookjuk még él, profilkép nélkül, az utolsó bejegyzés pedig december 17-i),
  • majd törölték a hivatalos weboldalukat,
  • most pedig azzal indították a januárt, hogy lemondták 2024-es első fellépésüket.

Ez jövő hétvégén lett volna az iHeartRadio ALTer Ego Festjén az anaheimi Honda Centerben – mondjuk senki ne aggódjon, a szervezők villámgyorsan pöckölték be a helyükre a tavaly szintén új lemezzel visszatért Fall Out Boy-t.

Természetesen a zenekar nem kevés rajongója tördeli a kezét most már fél hónapja, attól félve, hogy a Paramore esetleg (megint) szünetre tervez vonulni, vagy egész egyszerűen feloszlik. Ezt az utóbbi hónapokban a tagok több különböző interjúban próbálták cáfolni, viszont abban mindhárman kiegyeztek, miszerint

most, hogy teljesítették a kiadói kötelezettségeket, és tulajdonképpen szabadúszókká váltak, ez mindannyiukban keltett egy bizonyos fokú bizonytalanságot.

Tényleg csak a sötétben tapogatózunk Hayley-ék jövőjét illetően, lehet, hogy épp egy vadonatúj marketingstratégia tesztalanyai vagyunk. Amíg ez körvonalazódik, és azon morfondírozunk, hogy van-e még más Instagram-felhasználó is nulla bejegyzéssel és négymillió követővel, lehet pörgetni tőlük pár Bloc Party worshipet: