Obiat: koncertek idehaza

Talán nem mindenkinek cseng ismerősen az Obiat zenekar neve kis hazánkban, pedig az Angliában tevékenykedő formáció magyar származású frontemberrel büszkélkedhet, jövő hónapban pedig egy pár koncert erejéig át is ruccannak Magyarországra.

Ezzel és a nemrég megjelent új lemezzel kapcsolatban olvashatjátok a zenekar hivatalos közleményét:

"Szeptember 29-én jött ki az Obiat harmadik nagylemeze az amerikai Small Stone Records kiadónál "eye tree π" címmel. A lemezt a The Foel Studioban (Wales) vették fel Chris Fielding-gel (Primordial, Napalm Death) aztán a keverés és maszterizálás terén Billy Anderson bácsi(Neurosis, Melvins, Mr Bungle, Cathedral, Orange Goblin) segédkezett.

A '99-ben alakult, londoni székhelyű csapat pszichedelikus stoner/doom metalt játszik, és további érdekesség, hogy az énekes Laz Pallagi magyar származású (aki egy lengyel gitárossal, olasz basszerrel és egy angol dobossal munkálkodik közösen). A fent említett lemez egyébként az itunes-on már kapható, de a szar hangminőség miatt csak a türelmetleneknek ajánlott. A banda játszott már az A Storm of Light, Nebula, The Orange Goblin, Electric Wizard előtt Londonban, november elején pedig magyar miniturné is lesz.
11.02 Győr – Red Rocket Club
11.03 Budapest – After Music Pub
11.05 Szeged – Garabonciás
11.06 Kiskunfélegyháza – Rocktár
"

November 4-re még nincs leszervezve a zenekar, szóval aki tud, szeretne segíteni, az nyugodtan lépjen kapcsolatba a srácokkal.

Az új album borítója nem véletlenül tűnhet ismerősnek, hiszen az azt megalkotó Mihály Gergő (Angertea frontember/design felelős) stílusa egyértelműen visszaköszön már első ránézésre.

www.myspace.com/obiat
www.obiat.com

www.smallstone.com