NUSKULL PÁLYÁZAT – Legyél a Nuskull crew tagja, szerkeszd te is hazánk egyik legrégebbi underground magazinját!

Kedves olvasóink, lelkes újságírójelöltek, zenészek, a hazai zenei kultúra apraja-nagyja vagy csak te ott a fotelben, aki éppen ezt a cikket és egyben felhívást olvasod! Hazánk egyik legfontosabb underground önszerveződése, a Nuskull új munkatársakat keres, olyan hobbi újságírójelölteket, akik odaadó lelkesedéssel, hallgatói tapasztalattal a hátuk mögött szívesen különítenének el a szabadidejükből időt arra, hogy a hazai zenei élet szerves részei legyenek: híreket adjanak, interjúkat készítsenek, beszámolókat írjanak, valamint véleményt alkossanak lemezekről és egyéb zenei kiadványokról, sőt akár más kulturális irányzatokról is, amelyek lehetnek könyvek vagy filmek egyaránt. A Nuskull.hu mindig is büszke volt arra, hogy nemcsak egyfajta híroldalként funkcionál, hanem a hazai zenekarok motorjaként, valamint a hazai hallgatói kultúra egyik nagy bástyájaként is színvonalas lemezkritikáival, biográfiáival, gyűjtéseivel, ajánlóival és összegzéseivel. A 2014-es év belső és külső változásokat hozott az oldal életében, amelyre a lehető legjobban úgy tudunk reagálni, hogy feltöltjük a szerkesztőséget friss arcokkal, olyanokkal, akik a Nuskull irányvonalán nagyon otthonosan mozognak, és szeretnének részt venni első körben a Nuskull 2015-ös szervezésében, hiszen az oldal váltani akar, méghozzá előre. Olyan pályázók pályamunkáit várjuk, akik megfelelően mélyen tartják a kapcsolatot külön-külön vagy akár egyszerre az olyan műfajokkal, mint a metalcore/deathcore/mathcore/grindcore, a hardcore punk/dallamos hardcore, a screamo, a különböző poszt- előtagú zenék, mint a poszt-hardcore, a poszt-rock vagy a poszt-metal, az olyan „könnyedebb” irányzatok, mint az emo/pop-punk/punk rock, vagy a „kicsit komolyabb”  progresszív metal/djent, illetve a különböző extrém metal műfajok, mint a death metal, a black metal vagy a doom metal, de még sorolhatnánk. Ezenkívül szeretnének interjúkat készíteni, valamint koncertekről beszámolni, olyanokról, amelyek a Nuskull közösség olvasóinak az érdeklődési körét lefedi.

A pályázótól elsősorban lemezkritikákat várunk, olyan cikket vagy akár több cikket, amelyek nagyjából 300-600 szavas terjedelműek, és jól tükrözik, hogy a pályázó – lehetséges leendőbeli Nuskull szerkesztő – megfelelően mély hallgatói tapasztalattal rendelkezik, el tudja helyezni az anyagot a műfajban, támpontokat tud szolgáltatni az elemeire és objektíven tudja értékelni a hallottakat. Fontos, hogy a véleményednek nem kell egyeznie a szerkesztőség többi tagjával, hiszen nem ez a lényeg, a lényeg az, hogy gördülékeny, tárgyilagos stílusod legyen, és ne tőmondatokban fejtsd ki a véleményed, hanem rázz kezet az összetett mondatokkal is. Ne folytass dalról-dalra mélyelemzést, csak emeld ki a lemez legfontosabb jegyeit. Ezen kívül fontos a helyesírás az alapos tartalom mellett, amely ugye inkább legyen rövid, velős, de hozzáértő, mint hosszú és terjengős. A felhívás alatt felírtunk pár olyan lemezt, amelyre az oldal belső változásai miatt nem jutott idő, de természetesen más lemezekről is írhatsz, amelyek Nuskull kompatibilisek és még nem jelent meg írás róluk az oldalon. Mi elolvassuk a pályamunkádat, és eldöntjük, hogy megfelelő vagy-e valamelyik megüresedett Nuskull szerkesztői posztra. Ha már írtál korábban valamelyik felhívásra, akkor próbálkozz nyugodtan újra, hiszen az esély mindig nyitott ilyenkor a bekerülésre, ráadásul azóta talán tovább mélyíthetted a hozzáértésed a témában, úgyhogy ne futamodj meg a lehetőség elől. Írj bátran, és próbáld ki magad!

Amit még érdemes tudnod:

A pályázatok beküldési határideje 2014. december 31.

A határidő azért ilyen – viszonylag – távoli, hogy a lehető legjobb pályamunkát tudd beadni, akár többet is, valamint, hogy nekünk is legyen időnk elolvasni a pályázatod és kiértékelni az abban olvasottakat. Tehát nem kell elkapkodnod, az idő a rendelkezésedre áll, hogy bebizonyítsd, hogy te megfelelő emberke vagy arra, hogy havi 2, illetve akár 3+ kritikával, heti rendszerességű (tehát heti 2-3 napi) hírezéssel hozzá tudj járulni az oldal működéséhez. Akár irányító személyisége is lehetsz a Nuskull crew-nak, a közösség tagjaként szívesen meghallgatjuk cikkekkel, illetve az oldallal kapcsolatos ötleteid is.

Ezenkívül, ami még nagyon fontos: a Nuskull egy teljesen nonprofit oldal, tehát célunk az önfenntartás, amelynek a megoldása egyfajta DIY jelleggel működik, tehát ez nem enged számunkra keretet arra, hogy pl. facebookon vagy bárhol hirdessük magunkat, illetve, hogy anyagiakkal honoráljuk a munkádat. Ellenben, amit nyújtani tudunk az nem más, minthogy a neved megjelenik a Nuskull impresszumában, ami alapvető elismerést és presztízst jelent. Ezenkívül, amikor lehetőségünk van, akkor akkreditálni tudunk koncertekre, fesztiválokra stb., tiszteletjegyekkel jutalmazhatjuk munkád. A szerkesztőség minden tagja egyenlő ebben.

A pályamunkáidat a következő az email címre várjuk: nuskull.palyazat2015@gmail.com

Ehhez annyit kérnénk, hogy amellett, hogy csatolod az elkészült munkád, 1-2 sorban mutatkozz be és írd le mi a motivációd, hogy a Nuskull részese legyél!

Ezenkívül az oldal szívesen kísérletet tesz arra, hogy még közelebb lépjen a közönségéhez. Ezért adtuk a kiírásnak azt a jelszót, hogy United by Nuskull (igen, ez Rival Schools referencia). Hogy ez mit is takar? Olyan téren szeretnénk egyesíteni az oldalt az olvasótáborral, hogy nem csak a szerkesztőnek lesz lehetősége írni az oldalra. Ez annyit tesz, hogy ha szeretnél készíteni egy színvonalas beszámolót egy koncertről vagy fesztiválról, ahol ott voltál, akkor dobj egy levelet nekünk a facebook postaládánkba, valahova IDE, és mi leegyeztetjük veled, hogy hogyan jelenhetne meg az oldalon. Annyi fenntartásunk lenne, hogy az élménybeszámolód legyen olyan jól megfogalmazva, mint egy szerkesztői publikáció, legyen egy stílusa (tehát kb. írhatod személyes jelleggel, hiszen mégiscsak élménybeszámoló, csak ne blogolj, véleményezd is az eseményt), és az mindenképpen pozitívum, ha van hozzá fényképes, ill. videós dokumentációd is! Idén már kísérleteztünk ezzel, lásd. Ti írtátok cikkek, és ezt szeretnénk folytatni. Esetlegesen lemezkritikák esetében is, akár visszajáró vendég is lehetsz, és így is bekerülhetsz a csapatba! Mi mindenre nyitottak vagyunk, tehát vendégcikkekre is lehetőség van. Ezzel kapcsolatban ugyanúgy facebook üzenetet várunk. United by Nuskull, mi értetek vagyunk, és egyben ti vagytok értünk, hogy legyen oka a munka folytatásának.

A lemezek példaként, hogy kb. milyen anyagokról várunk kritikát (kattints a linkre):

NSK PÁLYÁZAT 2015 LEMEZLISTA

Frissítés: Mivel érkezett ezzel kapcsolatban kérdés, ezért újra kiemeljük itt is a pár bekezdéssel feljebb leírtakat, hogy a lista szemléletes és írhatsz olyan lemez(ek)ről is, amely(ek)nek a műfaja ugyancsak a Nuskull lefedettségébe tartozik (lásd fentebb) és emellett még nem szerepelt az oldalon.

Köszönjük, hogy elolvastad, várjuk a munkádat és sok sikert kívánunk!