Mesés dallal vezeti fel új albumát a SeeN

Végre-valahára, három és fél év után új lemezt ad ki a hazai underground szupergrupként hellyel-közzel működő SeeN zenekar. A tagok többek között a Grand Mexican Warlock, a Napokon, a Volkova Sisters, az Esclin Syndo és a Blind Myself zenekarokban is megfordultak, a negyedik albumuk pedig a jövő héten jelenik meg Johnny, Julie and the Wolf címmel, ám addig is itt egy felvezető dal, méghozzá az album címadója.

A zenekar basszusgitárosa, Kolozsi Péter a Recordernek az alábbiakat mondta az új megjelenés kapcsán:

Megszakadt a szentbékkállai hagyomány, eltiltottak minket onnan, így 2015 óta nem készítettünk ott felvételt, és azt a 3 dalt, amit akkor írtunk, addig tartogattuk, amíg lejárt a szavatosságuk. Mindeközben összeraktam egy kis stúdiót, és adta magát, hogy ezzel az anyaggal ott dolgozzunk. Elengedtük tehát az elvonulós, együtt játszós, egyszerre felvevős metódust és teret engedtünk a modernebb lehetőségeknek. Tavaly nyár végén vettük fel a dobokat, gitárt, basszusgitárt. Ezután kezdtünk el az év vége felé az énekkel foglalkozni, és ezzel párhuzamosan Sándor Dani is nekilátott megfejteni a billentyűs szólamokat Londonban az ő házi stúdiójában. Én kevertem a lemezt Dani segítségével, vele folyamatosan egyeztetve, és ezután ő masterelt.

A szövegekkel sokkal könnyebb lesz azonosulni, hiszen a szerelem, szakítás, csalódás, bánat, düh tengelyen mozognak, ami valószínűleg sokaknak ismerős világ. Azt akartuk, hogy érthető legyen és ne valami zenekari belső poén, amin mi jókat röhögünk, más meg nem igazán tudja hova tenni. Persze a megszokott idétlenség tetten érhető több ponton is, például ebben a dalban – a lemez címadó dalában -, ami Jancsi, Juliska és a farkas képzelt szerelmi háromszögét meséli el.

A lemezbemutató koncert március 12-én lesz a Trip Hajón, a Deadly Mantis zenekar társaságban.

A csapattól egyébiránt felkerült a tavalyi Fishing on Orfűs koncert felvétele a fesztivál csatornájára. Nemzetközi színvonalú produkció a banda teljesítménye.