Itt a Machine Head új zúzdája, és akkora Dope áthallás, mint ide San Francisco

Robb Flynn vajon nem hallotta a Dope-tól a legendás Die MF Die-t? Hát azt mindenki hallotta, nem?

Csak azért kérdem, mert itt az új Machine Head-dal, a Do or Die, és akkora dájmadafakadájozás van benne, rögtön az elején, hogy olyat az ember egyszerűen nem csinál szándékosan. Hát az olyan lenne, mint ha valaki azt énekelné az új számában, hogy „if you’re 555 than I’m 666„. Kizárt dolog. Szóval egészen tuti, hogy Robb nem direkt nyúlta le Edsel Dope 2001-es hookját, hanem véletlenül írt egy nettó ugyanolyat. Ez esetben a fő kérdés az, miért nem szólt neki senki, hogy figyu főnök, ez vótmá?

Na de hogy ne csak ezen az egy dolgon rugózzak, amúgy tökre rendben van a dal. Négy perc dara és sulykolás, meg egy indokolatlan neoklasszikus ikerszóló, és ezen kívül semmi érzelgősség vagy kísérletezés. Szóval akinek a Catharsist emiatt nem vette be a gyomra, annak ezzel biztos nem lesz baja. A klipben már a zenekar új tagjai, Vogg (Decapitated) és Matt Alston (Devilment) szerepelnek, de a dalban ők még nem játszottak, hanem Robb egymaga vette fel, Carlos Cruz dobossal (Warbringer).

A banda amúgy jövő vasárnap érkezik Budapestre, hogy egy jó előre teltházas bulin eljátsszák a 25 éves Burn My Eyes albumot pár eredeti taggal, meg az új arcokkal egy csomó újabb számot is, talán ezt is.