Komoly érzelmi vihar a faminehill új dalában – debütál a Parents/Loved Ones!

A kazincbarcikai faminehill hazánk egyik legaktívabban koncertező hardcore zenekara, noha az elmúlt két évben csak egy-egy új dalt kaptunk tőlük, viszont ezektől a tételektől csapat népszerűsége ugrásszerűen megnőtt. A fiúk tavaly már odáig vitték, hogy jelölve lettek a Gumizsiráfon is az év ifjú titánja kategóriában, köszönhetően annak, hogy egyre több helyen és egyre gyakrabban fordulnak meg a setjükkel. Tavaly megjelent a srácok első videóklipje is, amely a Nuskull Magazinban debütált még szeptemberben, azóta elnyerte szerencsére végső formáját az EP több dala is, így a What Have We Done To Each Other végre megjelenik február 1-én. Addig is, itt egy új dal – dalszöveges videóval – a megjelenés előtt egy héttel Parents/Loved Ones címmel, amelyben az általunk már több ízben dicsért ORiON DAWN énekes Kovács Gábor is hallatja magát, és amellyel kapcsolatban a zenekar énekese, Spicze Levente és a csapat basszusgitárosa/menedzsere, Sárog Ádám is megszólaltak a zenekarból. Íme a gondolataik és az új faminehill-dal:

Spicze Levente: „A szöveg megírása egy hosszabb családi veszekedés hatására született meg, amikor rengeteg haraggal és indulattal küzdöttem. Az alkotás folyamata alatt kezdtem enyhülni, elfogadni, hogy értelmetlen érzelmet, időt, energiát pazarolni marakodásra, pont azokkal az emberekkel szemben, akikre egyetlenként számíthatunk életünk során. Próbáltam megközelíteni szülő- gyerek oldalról, de ez a dal minden olyan emberre vonatkoztatható aki fontos szerepet játszik az életünkben, legyen az családtag, barát vagy barátnő.”

Sárog Ádám: „A szöveges videó koncepciója tehát ezt a gondolatmenetet követi. Szerettünk volna egy mélyebb, személyesebb tartalmat is adni a dal mellé, ami Karalyos Béla segítségével valósult meg. Emberi kapcsolataink a legfontosabbak, figyeljünk egymásra és óvjuk a másikat!”

FAMINEHILL – PARENTS/LOVED ONES FEAT. GABOR KOVACS (ORION DAWN)