Kínai punkzenekar csapja szét a Dürert szerdán – Demerit-koncert Budapesten

Punk Kínából?! Ilyen létezik?! – tehetnénk fel a kérdést, és erre nem más a bizonyíték mint a Demerit. A zenekar július 18-án, szerdán a Dürer Kertben lép fel az El Bastardo Booking & DIY Label szervezésében.

Li Yang basszer-énekes, Zhang Ning gitáros és Du Shai dobos 2004-ben Csingtao városában alapította az együttest, majd nem sokkal később áttelepültek Pekingbe, Kína zenei központjába, ahol hamar népszerűek lettek a street punk energiákat a ’80-as évek metal riffjeivel ötvöző zenéjükkel.

Never Say Die címmel jelent meg a zenekar első lemeze 2006-ban, amikor is a Public Enemyből ismert basszeros/producer, Brian Hardgroove épp Kínában járt és egy véletlen folytán felfedezte őket. A punkzenekar annyira meggyőző volt Brian számára, hogy 2007-ben visszatért Kínába, és a srácok következő lemezén, a Bastards of the Nationön már ő végezte a produceri munkálatokat.

A Demerit azóta sokszor végigturnézta az országot, ahol helyi DIY közösségeket élesztett fel vagy segítette munkájukat, ezenkívül több külföldi punkformációnak is segített Kínában fellépni (DOA, Queers stb.). 2008-ban főszereplői voltak a Beijing Punk című dokumentumfilmnek.

Hozzánk a srácok a három hónapos turnéjuk közepén az USA-ból érkeznek egy tizenöt állomásos Vans Warped Tour után. Ha személyesen szeretnéd megtudni, hogy milyen lehet egy olyan országban élni, ahol a hatalom mindent elnyom (ahol 1945 óta tiltott a pornó!!!), akkor gyere el július 18-án a Dürerbe, és érezd jól magad egy baráti hangulatú becskasszás koncerten.

A hazai supportról az afewyearslater, a Tragic és a The Ocean Front gondoskodik. Ott a helyed.