Készül az August Burns Red új lemeze

Nagyon úgy néz ki, hogy az August Burns Red elkezdte felvenni a következő, nyolcadik nagylemezét. Habár a metalcore-banda idén főleg a Constellations album évfordulós turnéztatásával van elfoglalva (ugye Budapesten is végigjátsszák a cuccot november 23-án), közben azért maradt idejük foglalkozni a következő művükkel is. A napokban egy abszolút minimalista poszttal jelezték a közösségi médiában, hogy nekiálltak a melónak, de kicsit korábban Jake Luhrs énekes már kicsit bővebben is nyilatkozott a lemezről. Azt ígérte, ez most valamivel könnyebben megfogható lesz, mint az előző anyagok:

Az irány, amibe a banda dalszerzés szempontjából halad, elég izgalmas, és szerintem egy kicsit előtérbe került, hogy a zene emészthető legyen. Nem azt mondom, hogy konkrétan egyszerűsítenénk rajta, de könnyebb lesz a hallgató számára megfogni, hogy mi is történik.

Az előző albumokon sokszor úgy döntöttünk, hogy elkanyarodunk valami nagyon progresszív, meglepő irányba. Játszadoztunk ezzel egy kicsit, és tök jó, hogy ha meghallgatod az összes albumot (persze gondolom, mindig minden előadó ezt mondja), nem egyformák. Ennél a lemeznél érezhető lesz a fejlődés és a változások. Szerintem nagyon fontos, hogy ezt továbbra is így csináljuk.

Az új album megjelenése 2020 elején várható.