Judges of the Underworld: új dalban bíráskodik a Venom Prison

A várakozásnak vége: napjaink egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb brit csapata, a Venom Prison bemutatta első dalát a február 2-án érkező, Erebos című albumról. A Century Media által gondozott anyag a walesi death metal/hardcore-brigád harmadik nagylemeze lesz (ha nem számoljuk a tavalyi Primeval című válogatást, ami főként korábbi dalok újravett verzióiból állt).

Az új szám a Judges of the Underworld címet viseli és az igazságszolgáltatás igazságtalanságaiba (nem volt könnyű leírni) enged betekintést. A dalt egy klippel is megtámogatták, illetve a zenekar nemrég más infókat is megosztott az albumról, például az ismét Eliran Kantor keze munkáját dicsérő borítójukat. A tagok így írták körbe a dal mondanivalóját:

A Judges of the Underworld a bebörtönzött emberek gyötrelmes sorsával foglalkozik, akik gyakran életen át tartó erőszak elszenvedői lesznek. Ez az erőszak domináns tényezőként jelenhet meg a strukturális szegénység és a faji egyenlőtlenség kontextusában, olyan szerepeket hozva létre, ahol egy adott egyén nemcsak áldozat, hanem egyszerre tanú és bűnelkövető is, különböző időpontokban, különböző helyzetekben. A bíróságainkon és börtöneinkben kezelt erőszakot azonban társadalmi kontextuson kívül kerül megítélésre, és ezért nem vezethet méltányos és személyre szabott megoldáshoz azon emberek számára, akik az erőszak és a szisztematikus elnyomás körforgásában rekedtek.

A videó és a zseniális borító idelent: