Hat év után érkezik a Gouge Away új nagylemeze, be is futott a címadó dal

Végre valahára megtörte a csendet a floridai Gouge Away: a Nothing ex-bőgősének, Christina Michelle-nek a zajos, punkos poszt-hardcore-bandája hat év után kiadja harmadik nagylemezét, ami március 15-én jelenik meg Deep Sage címmel. Ez azért is nagy szó, mert a zenekar szinte teljes mértékben kivonta magát a forgalomból 2019 és 2023 közt, az akkor még be nem jelentett új album első dala, az Idealized is tavaly látott napvilágot, mint a banda első hanganyaga három év után.

A most megjelent címadó tétel jóval koszosabb és nyersebb, mint az elődje, ami nem is csoda, hisz’ érdemes tudni az anyagról, hogy az analóg módon, vagyis szalagra lett felvéve, szinte teljes mértékben élőben. A banda ezúttal is Jack Shirley (Deafheaven, Jeff Rosenstock, Jeromes Dream) szakértelmét vette igénybe, akivel már a Deathwish kiadóhoz való csatlakozásuk óta közösen ügyködnek a boszorkánykonyhában.

Christina meg is osztotta élményeit a nem túl gyakori stúdiós metódussal kapcsolatban:

Élőben, szalagra játszani egy olyan intenzív környezet, ahol nincs más választásunk, mint táplálni egymás energiáit. Egy lehetőségünk van jól csinálni, és ha valaki elrontja, akkor mindenki kezdheti előlről, így hát senki nem akar az az arc lenni. Ettől lesz gyszerre izgalmas és kockázatos az egész. Amúgy sem akarunk tökéletesen hangzani, mint akiket makulátlanra políroztak, csak szóljunk úgy, mint öt emberi lény egy szobábabn, és Jacknél jobban senki sem tudja megörökíteni ezt az érzést.