GuilThee: jön a második!

"A GuilThee az elmúlt félévben feldemózta második, Homunculus Paradoxon munkacímű lemezét. A komponálásban mind a négy tag részt vett (Vértesi István tavaly novemberben távozott – helyére nem jön más). Károly szerezte a riffözön és a szólók nagy részét. Gábor és Balázs két teljes nótát hozott, valamint Gábor írta meg ismét a pszichedelikus részeket, a dobot és a szintitémákat. Emil műve egy rövid másfél perces merengős betét. Tagcsere ezúttal nincs, a zenekar két éve ugyanazokkal az arcokkal működik.
Az anyag terjedelme 47 perc (12 nóta). Műfajilag megint csak tágul a kör, mert a GuilThee-re eddig nem jellemző doomos-sludge-os részek is kidolgozásra kerültek, valamint több lett a grind is. Összefüggő témakör ezúttal is várható, de a szövegek írásába most Emil mellett Károly is beszáll. A nyelv most is angol lesz, itt-ott beszúrt magyar részekkel. Hörögni, énekelni, károgni, mormogni, jajongani Emil és Károly fog, állandó vendégünk Betty pedig énekel, sikít, lálázik, szövegel majd.
A stúdiózás szeptemberben indul, és egy hónap lesz rá. A lemez megjelenése novemberre időzítve, és menetrend szerint elérhető is lesz majd a zenekar MySpace-oldaláról." A zenekar első demójáról és kislemezéről itt, valamint itt írtunk.