Frankie Palmeri szerint az Emmure-életmű egyharmada „szemét”

emmurefrankie

Ha az a kép él a fejünkben, hogy az Emmure neve gyakorlatilag egyet jelent Frankie Palmeri énekessel, az valószínűleg nem véletlen – emberünk körül mindig is jöttek-mentek a zenészek, tavaly például egyenesen nulláról szervezte újra a zenekart, hogy aztán egy teljesen új felállással rakja össze az egy hónap múlva megjelenő hetedik Emmure-lemezt. Ezek után okkal feltételezhetnénk, hogy a bandában kizárólag Frankie a főnök, és amire ő nem bólint rá, az nem is lesz úgy – egy friss interjú szerint viszont egy időben egészen más volt a helyzet. Az énekes konkrétan arról beszélt, hogy korábbi zenésztársai annyira nem hallgattak a véleményére, hogy annak a banda megjelent anyagai látták kárát.

Nem azt mondom, hogy az Emmure-nak nem voltak jó számai, mert a munkásságunk úgy 70%-a szerintem elég jó. De ott van még 30%, ami szerintem szemét, és ez az a 30%, amit eleve nem is akartam, hogy egyáltalán megjelenjen az albumokon.

Hogy pontosan mi is tartozik ebbe a 30%-ba? Talán meglepő, de főleg a zenekar egyik közismert védjegyének számító képregényes-videojátékos témájú számok. Palmeri azt mondja, ezek szövegeit mindig csak kényszermegoldásként írta, amikor a dalok épp semmi valódi érzést nem váltottak ki belőle.

A Slave to the Game lemezen volt a legtöbb ilyesmi. Az a helyzet, hogy ennek az volt az oka, hogy nem igazán éreztem annak a lemeznek az anyagát. Szarok a számok. Egyszerűen nem jó az egész. Nem jók a riffek. Nem szeretem és kész. Bánom, hogy egyáltalán hagytam, hogy az a lemez megtörténjen. De nagyon rosszul működtünk akkoriban, jóformán nem is beszéltünk egymással. Egy bukás lett az album, hát még szép, hogy az lett. Egyáltalán nem lepődtem meg ezen. Olyan volt, mint ha lábon lőttem volna magam csak azért, hogy bebizonyítsam, hogy nekem van igazam – megírtatok egy dalt, és nem lett népszerű? Senki le se szarja? Hát nem megmondtam előre?

És hogy az új felállás hogy működik?

Most végre megvalósult, amit elképzeltem, ahelyett, hogy kompromisszumokat kellett volna kötnöm olyan emberekkel, akik kevésbé tehetségesek, és nem értik, hogy hogyan kellene szólnia [a zenekarnak]. Elbeszélgettünk [az új tagokkal], megbeszéltem velük, hogy egy Emmure-lemez milyen, hogy hogyan kell szólnia, és hogy mit akarunk vele elérni.

Az új album Look at Yourself címmel március 3-án jön ki a SharpTone-nál.

[via Wall of Sound]