Egy leukémiában elhunyt rajongónak állít emléket a Lamb of God új száma

lamb-of-god-overlord-video[1]

Úgy tűnik, a Lamb of God bármit is csinál, egyszerűen soha nem lehet róluk vidám híreket írni. A richmondi groove metal-gépezet most épp egy új kislemezt készül kiadni, amellyel egy néhai beteg rajongójuknak állítanak emléket.

A The Duke című kiadvány címadó dalát Wayne Ford története ihlette, aki öt évig harcolt a leukémiával, mielőtt 2015 februárjában, 33 éves korában a betegség végleg legyőzte. Ford először egy 2012-es koncerten találkozott a zenekarral, utolsó hónapjaiban pedig az interneten keresztül közelebbről is összebarátkozott Randy Blythe frontemberrel, akire nagy hatást gyakorolt a srác nyugodt, a betegséget méltósággal viselő életszemlélete. A zenekar ekkoriban épp a VII: Sturm und Drang lemez anyagán dolgozott, Blythe pedig úgy döntött, egy dalban is megörökíti Ford emlékét. A szám végül a lemezre nem került fel, de az énekes azt mondja: jobb is, hogy utólag, külön jelenik meg, mert így több figyelmet irányíthat Ford történetére, valamint a csontvelődonor-program fontosságára, ami adott esetben akár életmentő jelentőségű is lehet.

A The Duke EP december 2-án jelenik meg, a nyitószám alább már meg is hallgatható (spoiler: Randy szinte az egész dalban énekel, és csak alig ordibál egy kicsit). Az anyagon egy másik eddig kiadatlan dal is napvilágot lát majd, ami még a 2009-es Wrath albumról maradt le, valamint kapunk három koncertfelvételt is az utolsó lemez számairól.

  1. The Duke
  2. Culling
  3. Still Echoes (Live @ Rock Am Ring)
  4. 512 (Live @ Rock Am Ring)
  5. Engage the Fear Machine (Live @ Bonnaroo)