Dance Gavin Dance: Te mennyit adnál egy eredeti Mess-ért?

Bár Jonny Craig továbbra is tagként van listázva a Dance Gavin Dance Facebook-oldalán, a zenekar nemrég hivatalossá tette, hogy nem tagja többé a csapatnak, és a dobos, Matt Mingus azt is elárulta, hogy Jonny helyettese Tilian Pearson lett (ő korábban a Tides of Man énekese volt, ahonnan a Saosin miatt távozott, de ami igazán érdekes, hogy nem sokon múlt, hogy ne ő vegye át Craig helyét az Emarosában). A botrány apró, ám annál érdekesebb szeletkéje, hogy az utolsó csepp a pohárban végül az volt, hogy Jonny elég csúnyán magára haragította a Sumerian tulajdonosát, Ash Avildsent, aki az utolsó craiges DGD koncerteket is magába foglaló The All Stars Tourt szervezte (bizonyára fura lehet úgy szidni Jonny Craiget, hogy közben Danny Worsnop szállítja az embernek a pénzt).

Persze az élet nem csak Craigről szól, és talán örül is a zenekar, ha egy kicsit másra terelődik a figyelem: a zenekarban az üvöltésekért felelős Jon Mess a napokban elindított egy Etsy-oldalt, ahol az olajfestményeit árulja (nem ritka a zenészek közt az, hogy a festést választják hobbiként, nemrég például a Paste Magazine 24 példát is összegyűjtött, köztük a Circa Survive jelenlegi, és a This Day Forward korábbi tagját, Colin Frangicettót). A rajongókat igencsak megosztotta a kínálat, bár elsősorban nem Mess stílusával, vagy magukkal a művekkel volt gondjuk, hanem azzal, hogy a 18″x24″-es (46×61 centis) képek 100-125, a 30″x40″-esek (76×102) viszont 900 dollárba kerünek (kb. 23-28.000, illetve 200.000 forint, utóbbira példa a fentebb látható Greeting c. mű). Az énekes honlapján mindegyik alkotás megtalálható, így arra lennénk kíváncsiak, hogy Te sokallod-e az értük elkért összeget? Érdekességként hozzátesszük, hogy a DGD albumok borítói közül egyiket sem ő készítette, mivel mindegyikkel Mattias Adolfssont bízta meg a zenekar (lentebb egymás mellé is gyűjtöttük őket, kattintásra megnőnek). Mivel szeretünk Titeket kérdezgetni, így logikusan aziránt is érdeklődnénk, hogy a festmények tükrében te inkább a szövegekről és a DGD világáról bizonyára többet tudó Jon Mess-t kérted volna fel a borítók elkészítésére, vagy a bandát el se tudod képzelni Adolfsson művei nélkül?

Természetesen mutatunk egy Tides of Man dalt is, hogy tudd, kinek az éneke tűnik majd fel Mess kiabálása mellett a jövőben:

Itt pedig egy Saosin demót hallhattok, amiben Tilian működött közre:

Illetve Pearson így küzdött Craig témáival élőben tavaly februárban, mikor az Emarosa turnéjára ugrott be.

Utóbbi pusztán azért fontos, mert lehet, hogy az új lemezen hozhatja saját magát, és nem kell az elődjét imitálnia, viszont 4+1 kiadvánnyal a hátuk mögött a DGD bizonyára nem fogja a koncertek setlistjeiből kihajítani a régi dalokat (az sem lenne igazi megoldás, ha csak a 2008 és 2009 közti dalaikat játszanák, hiszen a legtöbb rajongó tízből tízszer a DBM párost választaná a Kurt Travis-szel felvett lemezekkel szemben). Ha már feljött Travis: 2008-ban ő így énekelt el egy craiges daltTi mit gondoltok?