Corey Taylor szerint a Slipknot nem is keres annyit, mint azt sokan gondolják

Manapság nem túl könnyű megélni valamiből, ezt valószínűleg mindannyian tapasztaltuk magunkon: minden drága, a fizetések nem feltétlen igazodnak az elszálló árakhoz, és úgy összességében nem túl rózsás a helyzet. Ilyenkor jogosan gondolná a (NuSkullt olvasó) ember, hogy legalább a nagyobb zenekarok tagjai elvannak, mint a befőtt. Nos, nem teljesen, legalábbis a Slipknot énekese, a mindenről és mindenkiről véleménnyel bíró Corey Taylor szerint nem úgy megy ám ez. De akkor mégis hogyan?

 

Őszintén szólva furcsán hangozhat ez, de nem keresünk túl sok pénzt. Úgy értem, hogy annyit azért igen, amiből kényelmesen megélünk, de sohasem akasztottunk le gigászi összegeket. Elég sokan vagyunk a zenekarban, plusz ott a teljes stáb, akiket fizetni kell. Ott a produkció is, meg az összes többi szar, amiért perkálni kell.

Szóval végeredményben nagyjából annyi fizetést kapunk, amennyit érünk. Sohasem voltunk még a közelében sem annak a pénznek, amit mondjuk sportolók, színészek meg effélék kapnak. Mondhatjuk úgy is – figyelembe véve az inflációt -, hogy alapvetően felső középosztálybeliek vagyunk mindannyian. Nem vagyunk extravagánsak, egyáltalán nem vagyunk gazdagok, de jól megvagyunk. Tudok gondoskodni a családomról, nem lesz gond a gyerekeim oktatásával, és biztosításuk is van. De kb. ennyi.

Azzal kapcsolatban, hogy mit gondol, mi lehet az oka annak, hogy ő és a zenésztársai soha nem is kerestek többet, mint most, így reagált:

Talán mert maradiak vagyunk, vagy mert nem a tömegekhez szólunk. A műfaj szerelmeseinek és az ezzel a fajta zenével csak ismerkedőknek még jók vagyunk, de ennyi. Mondjuk ők elég sokan vannak, szóval elvagyunk, de soha nem fogunk kibaszott Taylor Swift-szintű pénzeket kaszálni. Szóval az a tévhit se igaz, hogy minden rocksztár habzsolja az életet. Megvan az oka annak, hogy állandóan turnézunk, mégpedig hogy ez az egyetlen módja, hogy kifizessük a kurva számláinkat.

Mondjuk én csak simán bejárok a munkahelyemre, hogy kicsengessem a rezsit, de hát ízlések és slipknotok. A szövegrészlet egyébként a FeedbackDef Taylorral készített interjújából lett kiragadva, ha van másfél órád megnézni/hallgatni, akkor alább a videó. Corey, te pedig ne aggódj, bármikor megosztom veled az avas kakaós csigámat. De csak a szélét! A belseje az enyém!