Chester Bennington alaposan beszólt a fanyalgó rajongóknak

chester bennington linkin park

Egy kicsit nekünk is ijesztő leírni, de ebben a hónapban éppen kerek tíz éve, hogy 2007-ben a Minutes to Midnight album kiadásával és a nu metal hangzás elhagyásával a Linkin Park egy csapásra magára haragította a fél rajongótáborát. Chester Benningtonék közönsége azóta is vég nélkül kiáltozik kígyót-békát a zenekarra és egymásra is az újabb és újabb lemezek stílusával és minőségével kapcsolatban, idén pedig a jelenség minden eddiginél nagyobb méreteket öltött: még soha nem hajtogatták egyszerre ennyien, hogy a Linkin Park eladta magát, mint most, a bevallottan popos hangvételű új lemez, a One More Light jövő megjelenésének küszöbén. És hogy mit szól mindehhez a zenekar? Chestert egy friss interjúban kérdezgették erről.

Hogy mit gondolunk azokról, akik azt mondják, eladtuk magunkat? Nem érdekel. Ha tetszik a zene, fantasztikus. Ha nem tetszik, akkor az a véleményed, fantasztikus. Ha azt mondod, hogy üzleti vagy pénzügyi okból csináljuk azt, amit; hogy valami recept alapján próbálunk sikeresek lenni… akkor szúrd magad pofán!

– mondta az énekes nevetve. És hogy mit szól ahhoz, hogy bő másfél évtized után is a zenekar minden egyes mozdulatát a 2000-es Hybrid Theory albumhoz hasonlítják?

Amikor a Hybrid Theory-t megcsináltuk, én voltam a legidősebb a bandában, és én is a húszas éveim elején jártam. Ezért is nem értem, miért beszélünk még mindig a Hybrid Theory-ról? Évekkel ezelőtt történt. Király lemez, imádjuk. De lépjünk már tovább a picsába! Érted?

Mindeközben az új lemezről befutott a negyedik friss dal is – nem nagy meglepetés, hogy torzított gitárt és élő dobot az Invisible című tételben is hiába keresünk, aki ennek ellenére is kíváncsi rá, alább hallgathatja is. A One More Light május 19-én jelenik meg a Warner kiadónál, a zenekar június 27-én a Volt fesztivál 0. napján koncertezik.