Brutális és technikás lemezt ír a Bullet for My Valentine

Matt Tuck, a Bullet for My Valentine frontembere nyilatkozott a napokban a zenekar készülő hetedik albumáról. Miután a legutóbbi, 2018-as Gravity egy elég lájtos anyag volt, amiért a rajongók nem annyira lelkesedtek, a zenekar most pont az ellenkező irányba indult el, és Tuck szerint a készülő anyag kimondottan brutális és technikás lesz.

Ősztintén szólva elég brutális. Nem is lehetne nagyobb kontrasztban a Gravityvel a durva stílusával. Nagyon technikás. Nem tudom, miért. Egyszerűen csak azt csináljuk, ami jól esik – zenekarként, zenészként, dalszerzőként mindig azt kell csinálnunk, amire éppen ráérzünk, és hát ezúttal a kemény dolgok özönlenek belőlünk. Pusztító riffek. Nagyjából 60 százaléknyi az agresszív vokál és 40 a tiszta, ilyen aránnyal még sosem dolgoztunk. Nagyon súlyos, nagyon technikás. Azoknak a Bullet-rajongóknak, akik a zenekarnak ezt az oldalát bírják, tök jó és izgalmas lesz.

Tuck azt is elmondta, hogy egyelőre 7 dal van nagyjából készen. A zenekar már tavaly óta írja a dalokat, és az idei első felét is erre szánták, bár a koronavírus miatt most ők sem tudnak lejárni próbálni, de legalább a lemondott turnék és fesztiválok miatt nem fáj a fejük, mivel nem is terveztek koncertezést a nyárra. Jelen állás szerint a zenekar legkorábban szeptemberben megy stúdióba, tehát az új album valamikor 2021-ben jelenhet meg.

Addig is legyen itt az egyik legdurvább daluk, ami hirtelen eszembe jutott, a Scream Aim Fire album deluxe kiadásáról.