Az összes pop-punk/emo-közhelyet elsüti új videójában a Can’t Swim

Kár lenne tagadni, hogy őrületes pop-punk/emo revival van manapság, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint amikor előadók és bandák a kísérletezgetés és új dolgok kipróbálása helyett inkább a 2000-es évekbe menekülnek, még akkor is, ha az idő tájt mindenki egy kicsit elveszett, szomorú fiatal volt.

A Can’t Swim se csinálja másképp legújabb dalában, ami a me vs me vs all of y’all címet viseli, és a videóban majdhogynem minden, de tényleg a stílus(ok) összes klisés mozzanata feltűnik benne: szar állás, a „felnőttek gonoszak” felfogás, bullying, de mit sem számít mindez, ha nagy nehezen eljutsz a kedvenc bandád koncertjére, ahol végül még a rosszakaróid is veled buliznak. Az egész már-már egy burleszkkel vetekszik, de a humorosan nosztalgikus mozgókép mögött azért felsejlik az (olykor keserű) igazság. Chris LoPorto énekes szavaival:

Ez a dal lett az egyik legszemélyesebb, amit valaha írtam. Annak ellenére, hogy a zene vidám és jópofa, a dalszöveg az életem és a meghozott döntéseim megkérdőjelezéséről szól. Visszanézek az elmúlt hét évre, amit a bandában töltöttem, és felteszem magamnak a kérdést: biztos ezt akartam? Elszalasztottam az unokatestvéreim felnövését, vagy a barátaim esküvőjét, és hogy csórók lettek, haha. A dal arra is rávilágít, hogy nem olyan elbűvölő állandóan a színpadon állni, és idegenek kameráján keresztül látni az elkövetett hibáidat.

A dal egyébként a borzasztóan termékeny (hét év alatt három nagy- és négy kislemez) zenekar legújabb lemezén kap majd helyett, ami a Thanks, But No Thanks címet kapta és március 3-án érkezik a Pure Noise Recordstól, ezekkel a dalokkal felvértezve:

1. Nowhere, Ohio
2. “can you help me?”
3. me vs me vs all y’all
4. met u the day the world ended
5. yer paradox i’m paradigm
6. i heard they found you face down inside your living room
7. ELIMINATE
8. i’ve never paid a toll on the garden state parkway
9. even my anger has issues
10. thx but no thx

A lemezen egyébként helyet kap a tavaly év végén megjelent, egy barát elvesztéséről szóló, markáns gyomrosokat osztogató ballada is, az i heard they found you face down inside your living room: