Az At the Gates új számában megállt az idő

at the gates

És ez baromi jól is áll a svéd zenekarnak, akik még januárban jelentették be, hogy 2014 után új nagylemezt adnak ki. A hatodik At the Gates-album május 18-án jön ki a Century Mediánál, To Drink from the Night Itself címmel, ám a címadó és egyben nyitódalt már meg is lehet hallgatni.

Tomas “Tompa” Lindberg frontember szavai a megjelenés kapcsán:

Úgy döntöttünk, az első dal, amelyet bemutatunk a közönségnek, az album címadó dala lesz, amely egyben a lemez nyitószáma is. Szerintünk remekül összefoglalja az album jellemzőit: nyers, éhes és elkeseredett. Emellett a lemez koncepcióját is bemutatja.

Az alkotás éltet minket, és az egész album az alkotás koncepciójára épül. Az alkotásra, mint a forradalom, vagy akár az elnyomás eszközére. Inni magából az éjből nem más, mint egy metafora az alkotás általi életre. Természetesen a koncepció ennél mélyebbre nyúlik, de ez a dal az egésznek a szíve, mondhatni egy szenvedélyes fegyverbe hívás. Még mindig háborúban állunk, de ezúttal az ürességgel, az apátia és az elnyomás ürességével. Ez egy agresszív dal, de bőven van benne a banda hangzásának többi eleméből is, amelyek a lemezen hallhatók: melankólia, elkeseredettség és küzdelem.

Az első videót ismét Patric Ullaeus rendezte, mivel nagyon jól meg tudja fogni a banda nyers energiáját, amikor élőben játszunk. A videóban apró utalások vannak a borítóra is, szóval szépen összefonódnak a dolgok.

A borító és a dallista a következők lesznek:

at the gates

 1. Der Widerstand
 2. To Drink From the Night Itself
 3. A Stare Bound in Stone
 4. Palace of Lepers
 5. Daggers of Black Haze
 6. The Chasm
 7. In Nameless Sleep
 8. The Colours of the Beast
 9. A Labyrinth of Tombs
 10. Seas of Starvation
 11. In Death They Shall Burn
 12. The Mirror Black