Májusban érkezik az új At the Gates

at the gates

Bejelentette idén érkező új albuma megjelenését az At the Gates: a svéd dallamos death metal alapbandájának hatodik nagylemeze május 18-án jön ki a Century Mediánál, To Drink from the Night Itself címmel. Ez lesz a banda első nagylemeze Jonas Stålhammar szólógitárossal, aki tavaly váltotta az alapító Anders Björlert a felállásban. A lemez túlnyomó részét Jonas Björler basszer és Tomas „Tompa” Lindberg frontember írták, a felvételek pedig az angliai Parlour Studios-ban készültek Russ Russell vezetésével.

Lindberg ezt meséli a lemezről:

Ezúttal Russ Russell-lel dolgoztunk, aki a mestere annak, hogy kihozza belőlünk a legintenzívebb felvételeket, és megvan a füle ahhoz a nyersséghez, amelyre ezúttal törekedtünk. A vokálokat Per Stålberggel vettük fel itt Göteborgban, ő pedig mindig 100 százalékos teljesítményt hoz ki belőlem. Jelenleg épp a maszterelést csináltatjuk, és minden egyes visszakapott daltól hatalmas vigyor ül ki az arcunkra. Hallatszik az albumon, mennyire éhes és aljas.

A lemez címe To Drink from the Night Itself, egy újabb koncepciós lemez. A koncepció részleteit később áruljuk el, ha már közelebb vagyunk az album megjelenéséhez. De mélyen kapcsolódik a zenekar gyökereihez, köztük a The Red in the Sky Is Ours egyes témáihoz.

Tompa korábban már felvázolta, hogy Anders távozásával egy kicsit változott a zenei irányvonal, de senkinek nem kell félnie: ez leginkább annyit jelent, hogy az új album még death metalabb, mint a 2014-es At War With Reality.