Augusztusban már stúdiózik a Between the Buried and Me

between-the-buried-and-me-2015-1-1280[1]

Lassan két éve, hogy a Between the Buried and Me kiadta nyolcadik nagylemezét, a Coma Eclipticet, de az észak-karolinai progmetál-banda azóta sem hagyja unatkozni a követőit: a folyamatos turnézás közben tavaly novemberben Tommy Rogers énekes jelentkezett egy szólólemezzel, idén márciusban Dan Briggs basszer adott ki egy instrumentális anyagot a Nova Collective nevű új csapatával, április 28-án pedig érkezik a Coma Ecliptic: Live DVD, amit a zenekar a tavalyi lemezvégigjátszó turné San Diego-i állomásán vett fel.

Mindezek mellett pedig a banda már el is kezdett ötletelni a következő nagylemezéhez, amivel még idén nyáron mennek is a stúdióba. Ezt Dan Briggs árulta el az Ultimate Guitar magazinnak:

Pár hete értünk haza a Coma Ecliptic utolsó turnéjáról. Előtte már mutogattunk egymásnak ötleteket, de aztán ezeket a turné miatt félreraktuk, most pedig megint elővettük őket.

Augusztusra béreltünk stúdiót, szóval most egyelőre ellazulunk otthon, kényelmesen írogatunk és elmélyülünk azokban az ötletekben, amiket még a turné előtt kezdtünk el.

Szerintem áprilisban vagy májusban pörgetjük fel a dolgokat.

Nem vennénk rá mérget, hogy a kilencedik Between’-lemez még idén ki is jöhet, de a jövő év eleje felé már reális lehet a megjelenés. És ha ez még mindig nem lenne elég, Briggs azt is elmondta, hogy még a ebben az évben elkezd dolgozni fúziós triója, a Trioscapes harmadik albumán is. Nem fogunk unatkozni.