Ajánló: I. Woodoo Christmas

I. Woodoo Christmas
2007. december 23., 20:30; Budapest, Gödör Klub

Fellépnek:
Mystery Gang Trio
The Silver Shine
Yellow Spots

Idén először, hagyományteremtő céllal rendezi meg „Kedvenc Triónk” a Mystery Gang karácsonyi fesztiválját a Woodoo Christmas-t. A bizarr elnevezés ötletét a zenekar Woodoo Doll c. dala ihlette, mely videoklipjét a Viva TV-n vagy az MTV Hungary-n is elkaphatják a nézők.

December 23. estéje egy utolsó lehetőség a hangoskodásra, éjszakába nyúló szórakozásra karácsony előtt. A féktelen hangulatról hazánk három különleges, különböző, de mégis egy tőről fakadó műfajú zenekara gondoskodik.

Mystery Gang

Ha rockabilly, ha jungle vagy garázs, akkor Mystery Gang. Bátran mondhatjuk, hogy ez a három kategória, műfaj összefonódott a zenekar nevével. Sok-sok hazai és külföldi koncert van a fiúk háta mögött és rengeteg tapasztalat. Játszottak a nagy öregekkel egy színpadon és együtt is, figyelték a kortársakat – mert ez a műfaj a mai napig él és alkot – lesték a figurákat, tanulmányozták az ’50-es éveket, figyelték a korabeli filmeket, televíziós műsorokat. Persze nem töltötték tétlenül a mögöttük álló éveket, kiadtak három nagylemezt neves rockabilly kiadóknál és még a kezdetekkor egy bakelit kislemezt japánban, valamint szerepelnek megannyi válogatás lemezen világszerte. Így mára kialakult a sajátos és összetéveszthetetlen, a gyökerektől el nem szakadó, de a harmadik évezred nagyvárosi lüktetését magába fogadó Mystery Gang hangzás, egyéni stílus és karakter.

The Silver Shine

Aki szereti a pörgős psychobillyt némi punk beütéssel, annak érdemes megnézni a két nagylemezt hátamögött mondható The Silver Shine színpadi akcióját, ahol lehet hogy még a láncfűrész is előkerül. A banda új bőgősét most láthatja először a hazai közönség.

Yellow Spots

A magát csak „belezős rakkendroll” zenekarként számon tartó, budapesti illetékességű Yellow Spots egy abszurd rock&roll csapat morbid humorú szövegvilággal, nagybőgővel és fúvósokkal. Johnny Rotten fél liter paprikapálinka elfogyasztása után szodomizálja Fenyő Miklóst egy ledurrant, szocreál táncdalfesztiválon, az összefonódásból született gyermeket pedig Sade márki művein, Lucio Fulci B-kategóriás horrorfilmjein és Dreher Bakon nevelik. Így születik meg a „belezős rakkendroll”, mint elviselhetetlen, dobhártyagyalázó műfaj. Lugosi Béla bekanalaz egy tál gulyást, belövi magának a morfiumot és Yellow Spots koncertre indul. Komár László már nem ilyen bátor. Csak zárt ajtó mögött, fülhallgatóval meri hallgatni a zenekar szerzeményeit, közben nyakkendőt köt és bakancsban táncol a tükör előtt.

20:00 – Kapunyitás
20:30 – The Silver Shine
21:45 – Yellow Spots
23:00 – Mystery Gang

Belépőjegyek a koncert napján a helyszínen válthatók 1.500 Ft-ért.

http://www.mysterygang.hu
http://www.thesilvershine.com
http://www.yellowspots.hu