A Sleep Token énekesének elment a hangja koncert közben, a közönség segítette ki három dalban

2023 sok szempontból a Sleep Token karrierjének eddigi legsikeresebb éveként könyvelhető el. Kezdve az év elején sejtelmesen csöpögtetett, majd a TikTokon virális karriert befutó daloktól, a tavasszal megjelent ambíciózus lemezükön át az év során több fesztiválon és koncerten behúzott előkelő pozíciókig. Teszi mindezt úgy a brit alternatív metal-zenekar, hogy a kilétük még mindig ismeretlen – pár netes kattintásvadász fejtegetést leszámítva -, és igazából még csak most lendültek bele a világ meghódításába.

Az esztendőt megkoronázván a maszkos négyes múlt hétvégén, vagyis december 16-án adta fennállásának eddigi legnagyobb koncertjét, a 12 500 férőhelyes londoni OVO Arena Wembley-ben – amit nagyjából tíz perc alatt teltházra is pakoltak még júniusban. Az estét a nemrég új lemezzel jelentkezett Health nyitotta, a főattrakció pedig egy masszív, mégis bensőséges 18 dalos szettel készült, ami bár leginkább a friss kiadványra épített, azért jócskán mazsolázott a zenekar teljes diszkográfiájából. Hiába az isteni titulus, a hangszeres szekción újonnan debütáló álarcok, minden örömben van valami üröm, itt pedig ez abban manifesztálódótt, hogy

a szett közepén az énekes, Vessel elvesztette a hangját.

Persze ez nem egy elszigetelt eset, n+1 előadóval megesik, ilyenkor általában megszakítják a koncertet, vagy legrosszabb esetben le is fújják az egészet. Nem úgy a Sleep Token, akik körül már szinte szektás rajongás alakult ki, és lényegében a közönség három dal erejéig (The Summoning, Granite, The Love You Want) átvette a stafétabotot a hangja szegte frontembertől, teli torokból énekelve a szövegeket. Mutatunk is erről pár rajongói felvételt, aztán el lehet dönteni, hogy szerényen vezényelte le a szituációt a zenekar, vagy ez már tényleg az a szint, ahol ez a lépés szinte magától értetődik.