Két nap alatt ugyanennyi dalt adott ki a Sleep Token

Valószínűleg napjaink egyik legérdekesebb metalformációja a brit Sleep Token: a teljes anonimitásba és nem evilági misztikumba burkolózó zenekar pár év alatt két kis- és két nagylemezzel teljesen felforgatta a színteret. Ami nem is csoda, hiszen formabontó stílusgyakorlatuk jócskán merít az alternatív metal, az ambient, a poszt-megoldások, az elektronika és még a pop műfajából is.

Amennyire furcsa a zenekar, annyira elvont a munkamorálja is: majdnem másfél évvel a második nagylemezük, a nagy sikerű This Place Will Become Your Tomb után most január elején kapásból két új dalt is kiadtak – egy nap eltéréssel. Mind a Chokehold, mind a The Summoning tökéletesen reprezentálja, miért olyan egyedi és érdekes a banda zenei világa.

Az időzítés viszont lehet, hogy mégse teljesen random: a Sleep Token január közepén adja eddigi fennállásának legnagyobb headliner turnéját – egyelőre csak Anglián belül. Az ötállomásos meneten nem kisebb név melegít majd nekik, mint a Northlane, ami azért elég nagy drip. Remélhetőleg hamarosan hozzánk is elhozza őket valamelyik booking.