A Silent Planet új klipje minden 14 éves fiú nedves álma

Megjelent a Silent Planet ötödik nagylemeze, a Superbloom (hivatalosan NAGYBETŰKKEL), ami minden eddiginél kísérletezőbb irányba tereli a metalcore-zenekart, sok-sok elektronikával meg Deftones worshippel karöltve. Ezt pedig a nekik odaítélt pontok alapján kajálja is a zenei sajtó. Ahogy az általában lenni szokott, a megjelenés mellé társul egy új klip is, mi pedig ezeket rendre figyelmen kívül hagyjuk. Most viszont kénytelenek vagyunk kivételt tenni.

Mégpedig azért, mert ha nem számoljuk az egyperces intrót, akkor tulajdonképpen a lemezt nyitó Offworlder kapott egy elég dinamikus, már-már B-kategóriás akciófilmekhez hasonlító mozgóképet. Vegyünk egy dekoratív, kommandós(?) hölgyet, aki karddal, pisztollyal, kézzel, lábbal, nádihegedűvel gyakja az ellent, miközben szól a háttérben a lüktető beatekkel operáló ipari metal. Utoljára a Sucker Punch c. film kapcsán éreztem ezt, hogy olyan, mintha egy serdülő srácot kérdeztek volna meg, hogy mik zajlanak le azokban az álmaiban, amik után dugdosni kell anya elől a takarót.

Nyilván csavar az itt is van: hősnőnk emberére(?) talál egy Squid Game-ből szalajtott Jonathan Davis képében, és hát nem lövök le nagy poént azzal, hogy le is gyűri. Viszont hiába a 4K, a gyors vágások miatt nem sikerült kivennem, hogy a balfasznak most tényleg a sisakján van az önmegsemmisítője, vagy Dúró Dara nyomott neki be egy Pez-cukorkát oda, ahova nem kéne. Mindegy is, ha szereted az akció/sci-fit és az ehhez passzoló gitárzenét, akkor katt a play gombra, alá meg bedobjuk az egész anyagot körítésnek: