A Down for Whatever metálba mártotta a Wellhello slágereit

down for whatever

Aki figyelemmel követi a Down for Whatever munkásságát, annak feltűnhetett már, hogy a budapesti modern metálos banda előszeretettel vesz kezelésbe a műfajon kívüli dalokat: csináltak már bekeményített átiratot egy Calvin Harris-számból, de még a Tarzan főcímdalából is, most pedig egy újabb feldolgozással jelentkeztek. Vagyis tulajdonképp egyből hárommal, hiszen a srácok egy medley-t készítettek a Wellhello három legnagyobb slágeréből.

Nyilván józan eszénél levő zenekarnak ilyesmi eszébe sem jutna, szóval nem is meglepő, hogy – mint azt Diószegi Kiki énekes mondja – az egész ötlet egy házibuliban szállta meg a srácokat:

Augusztus utolsó hétvégéje lehetett és úgy döntöttük, hogy elbúcsúztatjuk ezt a nyarat. Az italok folytak, a hangulat parádés volt, majd valahol hajnal környékén elpukkant a buli és elkezdtünk kollektíve Wellhello számokat ordítani. Aztán történt valami és egy órával később már a demókat rögzítettük a mi verzióinkból a három leghíresebb dalukra. Nagyon jól szórakoztunk. Másnap visszahallgattuk a felvételeket és úgy döntöttünk, hogy befejezzük amit elkezdtünk. Ez lett a vége!

Az elkészült anyaghoz egy 80’s beütésű klipet is leforgatott a banda, alább lehet is nézni.

A zenekarnak az idei évre még két koncertdátuma van:

okt. 20 – Szeged, Gin Tonic (+ Nova Prospect, Phrenia, Dystopia)
nov. 3 – Budapest, Dürer Kert 041 (+ Nova Prospect, Tiansen, Avement)