A Deftones gitárosa szerint az új albumuk az Ohms és a Koi No Yokan folytatása lesz

Amikor Stephen Carpenter, a Deftones gitárosa épp nem azzal tölti az idejét, hogy riffeket ír, laposföldes konteókat terjeszt, retteg a repüléstől és emiatt nem száll gépre a zenekara Amerikán kívüli fellépései végett, vagy egész egyszerűen elszívja a világ összes füvét, akkor esetenként interjúkat is szokott adni – természetesen azokat is általában fülig beállva. Ebből kifolyólag a riporterek szeretik is mikrofonvégre kapni a zenészt, hiszen a forma kb. kifogyhatatlan hülyeségbánya.

Carpenter a minap a Cypress Hill-es B-Real podcastjában, a The Dr. Greenthumb Show-ban volt vendég, ahol a készülgető új Deftones-lemezről kérdezte a házigazda. Stephen ezzel kapcsolatban olyanokat mondott, hogy az új anyag leginkább a 2012-es Koi No Yokanra, valamint a 2020-as Ohmsra fog hasonlítani. Hogy a kettő közti Gore-t miért hagyta ki, azt nem tudni, viszont hozzátette, hogy emellett még olyanokat is hallhatunk majd rajta, amiket vagy csak nagyon ritkán, vagy eddig soha. Arra a kérdésre, hogy ez esetleg Chino rappelését jelentené, a zenész úgy válaszolt, hogy

Nagyon jó abban, hogy felforgatja azt, amit csinál. Mindig változtat azon, amit csinál, miközben éppen csinálja, amit csinál. Ez igazából nagyon király.

Igen, ezek itt minden bizonnyal szavak.

A teljes kétórás adás alább megtekinthető, meghallgatható (lehet nem árt mellé tekerni egy vaskos blázt), az új Deftonesról meg egyelőre csak ennyit tudni, amit az öreg ácsmester elmondott, ja, illetve hogy ez is Nick Raskulinetz producerrel készül, akivel a zenekar már korábban is együtt dolgozott a Koi’ illetve a Diamond Eyes kapcsán.

Stephennek egyébként nem ez az egyetlen kapcsolata a Cypress Hill-lel, nemrég ugyanis újra leporolta a pár évente aktivizált projektjét, a Sol Invictót, és berúgta azt egy frissített tagsággal, amiben rajta kívül a Cypress’-es Eric Bobo, és a gitáros-producer, Richie Londres vesz részt (tehát már nincs benne a volt SikTh-dobos Dan Foord). Új daluk, a The Obvious Play alább hallható, ezt követi majd november 8-án a debüt EP is.