A Deftones gitárosa laposföldes, de legalább vírus- és dínótagadó is

Pár hete a Több prog, kevesebb drog című lemezkritikánkat azzal zártuk, hogy sosem volt még ennyire felemelő Deftones-rajongónak lenni, tegnap óta viszont nem győzzük fogni a fejünket, mert nagyon úgy tűnik, hogy

Stephen Carpenter elszívta a józan eszét.

A gitáros a Tin Foil Hat című konteós podcastban mesélt hosszasan a világnézetéről, ami a következő fő pontokból áll:

  • A föld lapos. Aki szerint egy repülő, forgó golyón élünk, az szektás.
  • Az ember soha nem járt az űrben.
  • Mert a világűr nem is létezik. Nincsenek se csillagok, se más bolygók, se meteorok, se semmi.
  • Atomfegyverek sem léteznek.
  • Dinoszauroszok sem léteztek soha.
  • Az oltások soha nem működnek.
  • Mert eleve vírusok sem léteznek. A betegségeket nem lehet elkapni, hanem a saját tested állítja elő őket. Mert stresszelsz. Ő sosem stresszel, tessék, hát náthás embereknek is körbe szokta adni a gandzsát, és mégsem betegszik meg ilyenkor soha. Hanem mikor betegedett meg? Amikor ráparázott. Na ugye!
  • A COVID-19 azért nem létezik, mert ha tényleg egy halálos vírus lenne, ami az utcán terjed, akkor a hajléktalanok haltak volna ki tőle elsőnek. Ehelyett viszont egyre csak több a hajléktalan.
  • Meg úgy egyáltalán egy mesterségesen teremtett környezetben élünk.

Carpenter egy ponton egy furcsa párhuzamot vonva kifejtette, hogy szerinte olyan, mintha az emberek többsége a Mátrixban élne, és a Mátrixból akkor lehet kikerülni, amikor rájössz, hogy a Föld a valóságban egy lapos, mozdulatlan élettér. Emiatt nehéz komoly beszélgetéseket folytatni a Mátrixban élőkkel, akik azt hiszik, hogy értik a világ dolgait, pedig valójában nem. És persze a hatalmak sem akarják, hogy az emberek megtudják az igazságot, vagy hogy magabiztosak legyenek és együttműködjenek.

Mindezeket már csak azért is furcsa hallani Stephentől, mert egy olyan emberről van szó, aki az elmúlt 25 évben keresztül-kasul turnézta a világot. Állítása szerint egyébként sokáig ő is csak kiröhögte a laposföldes barátait, aztán egyszer, úgy 4 éve, egy texasi turnéról hazaérve, a frissen mosott turnéruhák teregetése közben megnézett egy laposföldes videót, ami olyan érdekesnek tűnt, hogy utána rögtön megnézte még egyszer, jobban odafigyelve, és azóta hisz az elméletben, és folyamatosan egyre mélyebbre ás benne.

Aztán persze az is lehet, hogy most csak szivat mindenkit, de ez tűnik a kevésbé valószínű eshetőségnek. A ThePRP oldalán egyébként még több részletet lehet olvasni a podcastból, illetve ha van rá fölös 2 órád, akár végig is nézheted az egészet.

A Deftones december 11-én adja ki a White Pony 20. születésnapi kiadását egy Black Stallion című remixlemezzel megtoldva. Utóbbiról épp ma jelent meg a Passenger remixe, amit a Linkin Parkból Mike Shinoda készített.