A Russian Circles 18 év után kiadta az első videoklipjét

Augusztus 19-én érkezik, tehát már egészen a küszöbön áll a Russian Circles nyolcadik nagylemeze, a Gnosis. Ennek apropóján a poszt-metal-trió ki is adta hozzá a harmadik  – és valószínűleg utolsó – ízelítőt, egyenest a címadó dalhoz. Van hozzá egy klip is, ami alapvetően nem is lenne akkora szám, de a chicagói atmoszférahajhászok 2004-es megalakulásuk óta most először támogatták meg egy dalukat tényleges mozgóképpel.

A nyolc perc körüli dalhoz tartozó videóban rengeteg, de tényleg borzasztóan sok látnivaló, bejátszás és bevágás van, értelemszerűen a pusztán hangszerekkel előadott zene ívéhez igazodva. A fő témája a természet és az emberiség, és a viszonylag sötét hangulatú képekkel a zenekar célja az volt, hogy a néző újra és újra végignyomja az alkotást, hogy minden új lejátszásnál valami addig felfedezetlen dologgal gazdagodjon.

A mozis hatású klip mellett mutatunk is dallistát a Kurt Ballou (Converge / God City Studios) által megmunkált lemezhez, illetve akkor már az előző két dalt is bedobjuk, biztos, ami tuti alapon:

  1. Tupilak
  2. Conduit
  3. Gnosis
  4. Vlastimil
  5. Ó Braonáin
  6. Betrayal
  7. Bloom