Csoportos nemi erőszakkal vádolják a Decapitated tagságát

decapitated2016[1]

Egyre rondábbá válik a Decapitated amerikai letartóztatási ügye: a lengyel zenekar tagságát múlt pénteken vették őrizetbe a kaliforniai Santa Anában emberrablás gyanújával, amit egy bejelentés szerint augusztus 31-én a washingtoni Spokane-ben tartott koncertjük után követtek el. Mostanra az ügy tovább gyűrűzött, és a spokesman.com cikke szerint a banda négy tagját – Michal Lysejko dobost, Waclaw Kieltyka gitárost, Rafal Piotrowski énekest és Hubert Wiecek basszusgitárost – már csoportosan elkövetett nemi erőszakkal vádolják.

Az oldal azt írja, hogy bírósági dokumentumok szerint a banda a Spokane-i koncertjük után felhívott két nőt a turnébuszukra, ahol az egyiküket először Lysejko fogdosni kezdte, majd Piotrowski követte a busz mellékhelyiségébe, ahol csókolgatni kezdte, majd lefogta és hátulról megerőszakolta. A bírósági dokumentumok alapján az áldozat elmondása szerint a tükörben látta, ahogy ezután a banda mind a négy tagja egymás után végigmegy rajta. Eközben a másikukat Piotrowski orális szexre szólította fel, majd miután a lány erre nem volt hajlandó, az énekes a földre lökte, amitől a nő zúzódásokat szenvedett a térdén és a lábán.

A meglökött nő ezután elhagyta a buszt és autóval távozott, majd a rendőrség ittas vezetés gyanújával állította meg. Ekkor beszélt telefonon a buszon maradt barátnőjével, aki bejelentette, hogy megerőszakolták. Az áldozatot elmondása szerint ismeretlen idő elteltével végül Kieltyka és egy másik, meg nem nevezett férfi öltöztette fel és kísérte le a buszról.

A zenekart a Los Angeles megyei seriffhivatal hallgatta ki, ahol a tagok egymással szembemenő vallomásokat tettek. Lysejko azt mondta, nem ismerős neki a két lányt, akiknek a képét megmutatták neki. Kieltyka azt állította, látta, hogy Piotrowski és Wiecek szexuális tevékenységet folytatnak az egyik nővel a mellékhelyiségben, emellett ahhoz is hozzájárult, hogy DNS-mintát vegyenek tőle. Piotrowski annyit ismert el, hogy buli volt a buszon, ahol a két nő is jelen volt, Wiecek pedig azt mondta, hogy a két lány valóban ott volt a buszon, de ő maga a kanapén ült és nem látta, mi történik, majd hozzátette, hogy senki nem tartózkodott a buszon akarata ellenére. Lysejko, Piotrowski és Wiecek nem kívántak tolmács jelenléte nélkül többet mondani, illetve az énekes és a basszusgitáros a DNS-mintavételt is megtagadták.

A zenekar négy tagja Los Angelesben őrizetben várja, hogy átszállítsák őket Spokane-be. Az ügyvédjük, Steve Graham korábban azt nyilatkozta: „Van a történetnek egy másik oldala. Szemtanúkkal tudjuk bizonyítani a tényt, hogy a vádaskodó nő saját akaratából látogatta meg a zenekart és jó viszonyban vált el tőlük.” A csoportos nemi erőszak felmerülése után pedig bejelentette: „A Decapitated zenekarnak feltett szándéka megküzdeni az ellenük felhozott vádakkal, és biztosan vagyunk benne, hogy a történet másik oldala is hallható lesz.”

Nagyon kellemetlen ez az egész ügy, és csak remélni tudjuk, hogy a zenekar ellen felhozott vádak nem igazak és az egész csak egy újabb ronda epizód marad az eddig is hányattatott sorsú banda történetében – ha viszont a zenészek mégis közösen megerőszakoltak egy lányt, azzal a létező egyik legundorítóbb dolgot követték el. Feszülten várjuk a további fejleményeket.