“Végül is mind csak engedélyre várunk, hogy meghaljunk.” – hallgasd meg a PETOFI új kislemezét, debütál az Árnyunk Az Égbolt!

Nagy öröm leírni 2015-ben azt a mondatot, hogy a hazai hardcore színtér az elmúlt években milyen erőteljes minőségi fejlődésen esett át, és itt szerencsére nem csak azt tudjuk kijelenteni, hogy mennyi tehetséges zenekarunk van, akik kiemelkedőt tudnak alkotni, hanem azt is, hogy megfigyelhető egy örömteli összetartás is a fiaink között, amelynek olyan eredményei vannak, mint pl. a lent boncolgatott Téveszme turné. A PETOFI a dallamosabb és érzelmesebb ágról érkezett be a hardcore térképre 2013-ban, de egyből nagyon sok embert meg tudtak fogni első két dalukkal. A tavaly tavasszal megjelent Hanyatlás című EP pedig egyből a szcéna egyik legnagyobb kedvencévé tette a srácokat, a kislemezt pedig a Nuskull Magazin is nagyon szerette. Nem csoda hát, hogy a fiúknak az új kislemeze az idei év egyik legvártabb hazai kiadványa volt. Az Idő Esete című dalukkal most vasárnap teljesen felrázták az internetet, a tételhez készült videóklip pedig egy újabb mérföldkő volt a csapat életében, most pedig megérkezett az Árnyunk az égbolt című kislemez, amely a Hanyatlás című EP-hez hasonlóan a Nuskull Magazin hasábjain debütál, ezúttal egy mindent kimerítő interjú társaságában, amelynek során igyekeztünk nagyon mélyen kifaggatni a zenekart, akik örömmel álltak rendelkezésünkre. Nem is akarjuk tovább szaporítani a szót a bevezetőben, íme a PETOFI új kislemeze, az Árnyunk az égbolt és a hozzá készült exkluzív NSK interjú! 

A PETOFI elérhetőségei: Facebook || Instagram || Youtube || Bandcamp || Bigcartel

Sziasztok, fiúk! Lassan két éve lesz annak, hogy a Bányák és a Téltemető című dalaitokkal bemutattunk titeket az NSK magazinnal, azóta sokat fordult veletek a világ, és ez az első alkalom, hogy interjúvégre kapunk benneteket, de ennél jobb alkalomkor nem is lehetne! Hogyan éltétek meg az elmúlt két évet zenekarként? Szerencsére az elmúlt két év nagyon termékeny volt számotokra, hogyan hozzátok össze a PETOFI-t a magánéletetekkel?

Peti: Személy szerint életem eddigi legszebb éveit töltöttem el a zenekarban. Rengeteg helyen jártunk és ismerünk meg jobbnál jobb embereket. A szokásos kliséket elhagyva úgy gondolom, hogy az elmúlt két év megtanított minket arra, hogy mennyire nehéz beosztani és összeegyeztetni a szabadidőnket. Azzal, hogy folyamatosan ingázunk, felértékelődik bennünk akár egy 2-3 órás próba is, mivel van olyan időszak, hogy egyszerűen nincs lehetőségünk többet összehozni. Jelenleg Bena, Lackó és Bandi már Budapesten lakik én pedig éppen államvizsga előtt állok Debrecenben, de hétvégéim nagy részét Budapesten töltöm és emellett még haza is járok, szóval abszolút nem egyszerű. Ennek ellenére, ami energiánk marad azt igyekszünk a zenekarra fordítani és pozitívan venni minden adódó lehetőséget.

Zoli: Rajtam kívül “sajnos” már mindenki Budapestre költözött közülünk, ezért nagyon nehéz összeegyeztetni a próbákat. Átlagosan havi 1 próbával működünk, stúdiós időszakban pedig csak a távmunka dominál. Mivel ez a kezdektől fogva így történik, jól szokott működni a dolog, viszont egyreinkább nem szeretjük. Nagyon hiányzik nekünk az élő zenélés és a sör. Mindenki nevében mondhatom, hogy szeretnénk sokkal többet foglalkozni a zenekarral, mint amennyit most tudunk és több időt együtt tölteni. Ezen a közeljövőben mindenképpen változtatni fogunk -már csak azért is, hogy ne a felvétel után kelljen megtanulni a saját számainkat :C

Laci: Egy hihetetlen dolog számomra a PETOFI, mert azokkal az emberekkel játszok egy zenekarban, akiknek annó a koncertjeiken vakultam, hogy ezek a srácok iszonyat tehetségesek és a legnagyobb inspirációt adták nekem és adják most is. Mindegyikőjüknek köszönettel tartozom. A találkozások tényleg ritkák, de ha összeülünk az mindig egy tartalmas baráti összeröffenés és minden egyes percet kihasználunk, most ez egy olyan távkapcsolat, ami stabil alapokra helyezte a bandát.

a2306453222_10Kezdetben sokszor boronáltak titeket össze a Téveszme vonalával (kicsit zeneileg, de legfőképpen a magyar szövegek miatt), tavaly is turnéztatok velük és idén is elindultok velük pár helyszínre, többek között a KVLT-ban is EP bemutató tartotok velük. Mi volt rátok leginkább hatással, hogy magyarul közvetítsétek az üzeneteiteket? Befolyásolták olyan próbálkozások, mint a Téveszme?

Bena: Megmondom őszintén, hogy mielőtt nem kezdtünk el együtt koncertezni a Téveszmével, egyáltalán nem hallgattam a zenekart és élőben se láttam őket. Viszont amikor először nyomtuk együtt otthon nyíregyen akkor teljesen beléjük szerettem és nem csak a zenéjükbe bátran mondhatom, hogy barátaimmá váltak. Mindenki jóban van mindenkivel és nem is azért járunk koncertezni együtt mert mind a két zenekar magyarul tolja hanem mert semmi feszültség és jópofizás nincs csak a felszabadult hangulat mind bulik előtt vagy éppen a koncertet követő afteren. Az indok, hogy miért magyarul vannak szövegek pedig nagyon egyszerű: az anyanyelvemen tudom leginkább kifejezni, amit érzek.

Peti: Már jóval a PETOFI megalakulása előtt nagyon sokat jártam Egerbe és rengeteg ismerősöm volt az ottani körökből. Alig volt olyan alkalom, hogy ha a városban jártam ne Katrinák Márknál csöveltem volna és az ebből kialakuló barátságból a PETOFI kezdetekor kézenfekvő lehetőség lett az, hogy a Téveszmével közösen induljunk útra. A közös koncertek végett pedig nem meglepő, hogy folyton egy lapon említenek velük. Emlékeim szerint angol szövegekről szó se volt a kezdetektől fogva, mivel csak hazai terepen szeretnénk mozgolódni a zenekarral és ahogy már Bena is említette, sokkal könnyebben tudunk operálni az anyanyelven megíródott dalokkal.

A kritika és a hallgatótábor is magasztalta a tavaly megjelent Hanyatlás című kislemezetek. Pl. mi is nagyon szerettük, a legjobb hazai kiadványok közé választottuk 2014-ben, de a Gumizsiráf 2014-es szavazásán is versengtetek a legjobb EP kategóriában (2013-ban pedig Az Év Ifjú Titánja címet nyertétek el). Ráadásul gyorsan kezdett terjedni a nevetek vele az undergroundban, egyre több ember ment el a koncertjeitekre. Számítottatok ekkora sikerre? Mik voltak a legjobb tapasztalatok a Hanyatlás EP készítése és felvétele során, amiket át tudtatok ültetni a ma megjelenő Árnyunk az égbolt című kislemezbe?

Bena: Nem számítottunk.

Zoli: Tényleg nem. Én még mindig meg vagyok lepődve igazából, főleg most, hogy ilyen sok embernek tetszik Az Idő Esete, félelmetes.
Zeneileg mindent próbáltam átültetni az új anyagba, mert nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a Hanyatlásról. Az előző kislemez engem mindenképpen megnyugtatott és megerősített abban, hogy van létjogosultsága az egyszerűbb témáknak is és élőben ugyanúgy meg tudják állni a helyüket mint egy széttechnikázott tekerés (amit egyébként szintén nagyon kedvelek). Egyedüli elvárást csak azt álítottam magammal szemben, hogy elvontabb legyen egy kicsit az irány és lehetőleg mentes a közhelyektől.

Peti: A 2013-as Gumizsiráf jelölést konkrétan nem tudtuk komolyan venni. Biztosak voltunk benne, hogy nincs esélyünk megnyerni és akkoriban még csak Bandi lakott Budapesten így mi fel sem utaztunk az átadóra. Aztán aznap este Bandi hívott, hogy mondania kell valamit, amit nem fogok elhinni, aztán már csak a Gumizsiráf díj sípolását hallottam a telefonban. Ez a díj is jól reprezentálta azt a mérhetetlen szeretetet, amit folyamatosan kapunk az emberektől, akik bármilyen formában támogatnak minket.

10898205_791024400933578_8593158164774884247_n

Mikor kezdtétek el írni az új dalokat? Maradtak esetleg a Hanyatlásról ötletek, fel nem használt demók a fiókban, amelyek végül felhasználásra kerültek az Árnyunk az égbolt kapcsán, vagy teljesen a nulláról indultatok neki?

Zoli: A Szellemképek gitártémáját már a Hanyatlás EP előtt megszületése előtt megírtam. Akkor nem használtuk fel, viszont mostanában elég jót érzek a monotonitásra és mindig szerettem volna egy ilyen számot. Tulajdonképpen egy riff az egész, csak a dob váltakozik és néhány díszítést került fel rá, így maximálisan teret tud adni a vokálnak. A Vigasztestek alapját egy előző zenekaromból hoztam magammal. Kedveltem azokat a témákat de sajnos élőben talán csak egyszer volt lehetőségünk eljátszani. Az Idő Esete és a Pusztulás II teljesen új szerzemények. A Pusztulás II nagyjából 10 perc alatt íródott – ez hallatszik is a technikás gitártémákon :) Viszont annyira aljasra sikerült, hogy ez lett a kedvenc dalunk az EP-ről. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy Bena szerintem az eddigi legjobb szövegét írta meg erre a számra, amikor először hallottam végig kirázott a hideg…

Aktivizáltátok az instagramotok, és egészen sok képet osztottatok meg a stúdiózás alakulásáról. Hogyan zajlottak az EP felvételei? Hol és egyben kivel dolgoztatok együtt és milyen élmény volt a munka? Volt olyan, aki még pluszban besegített a felvételekbe, főleg a csordákba?

Zoli: A PETOFI eddigi összes felvélete Nyíregyházán, Pál Mihály barátunknál, a Fire Recording-ban készült. Szerettünk volna egy kis változatosságot ezért úgy döntöttünk, hogy az egri Standing Waves studióban Sohajda Péternél készítjük el az új anyagot. Sajnos idő közben kellett belátnunk, hogy kevés időt hagytunk magunknak (megint) és elég variálósak is vagyunk keverés tekintetében, így se időben se anyagilag – az utazások miatt – nem fogjuk tudni befejezni Sohinál az EP-t. Így végül a dobfelvételeken kívül minden Pál Misinél készült, de a szerencsétlenkedésünk ellenére maximálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel.

Bena: A csordákhoz most is elhívtuk a barátainkat akik szerencsére mindig annyira jó fejek, hogyha kell bármiben segítenek. Innen üzenem nekik, hogy imádjuk őket!!!

Az Idő Esete lett az első dal, amelyet megjelentettetek az új kislemezetekről. Miért ezt a dalt választottátok arra, hogy beharangozzátok az Árnyunk az égbolt kislemezt?

Bandi: Azért mert erre készült a videoklip is, amit mindenképp a lemez megjelenése előtt szerettünk volna megmutatni. Elég sokat hezitáltunk, hogy melyik számhoz legyen, de végül úgy döntöttünk, hogy talán ez a legerősebb szám az új lemezen, és erre tudtuk hozni a legjobb sztoriötletet is.

Beszélhetünk koncepcióról az Árnyunk az égbolt kapcsán? Mi a dalok szövegvilágának a háttere, meséljetek kicsit a dalok üzenetéről! Együtt írjátok a szövegeket?

Bena: Két szám szövegéről muszáj beszélnem. az egyik az “A” aminek a szövege elég kaotikusra sikerült. Próbáltam belesűríteni olyan dolgokat amik kis dolgok, viszont nagyon tudják idegesíteni az embert és túl nagy jelentőséget biztosítunk nekik, amit el kellene engedni mert bármikor beüthet egy sokkal rosszabb dolog amit nem tudunk kezelni. Elég kiszámíthatatlan lett a szöveg csakúgy, mint az élet. A másik trekk pedig a “Pusztulás II.” ami végülis maga a gyász. Az, hogy mire lenne képes valaki azért, hogy visszahozza azt akit végtelenül szeretett. A többi számról nem szeretnék beszélni, jobb ha a hallgató beleszövi a saját érzelmeit. És hogy a kérdésre is válaszoljak, a szövegeket én írom de megmutatom mindig a többieknek, hogy mit éreznek rá, minimális változtatásokban benne vagyok de nem szeretem ha nagyon meg van változtatva az iromány. Az egész EP végülis egy történetet mesél el ami a tavaly nyári-őszi dolgaimat foglalja magába.

Vasárnap este debütált az új dalotok, Az Idő Esete címmel, méghozzá videóklip kíséretében. Maga a mozgókép és a fogadtatása is letaglózó volt, a dalé nem különben. Meséljetek kicsit a forgatásról! Kivel dolgoztatok együtt, és hogyan zajlottak a felvételek? Ez volt az első klip a zenekar életében, így mindenképpen vízválasztó pontról beszélhetünk. Mi volt a koncepció és az elképzelés? Honnan jöttek az ötletek? Nagyon sötét lett a megvalósítás, mint a zenekar dalainak hangulata, kinek köszönhető a képi világ? Hogyan érzitek maradéktalanul mindent meg tudtatok valósítani abból, amit elképzeltetek?

Bandi: A cél mindenképp az volt, hogy a képi világ minél inkább átadja azt a sötétséget, amit a zenével is szeretnénk közvetíteni. Ehhez pedig nem is találhattunk volna jobb helyszínt, mint egy elhagyatott tanyát valahol a Kiskunság közepén, amit a neten hirdettek eladásra, de nekünk nagyon kedvesen kölcsönadtak egy napra. Kocsival alig lehetett megközelíteni, egy kukoricaföldön keresztül lehetett odajutni (különösen hangulatos volt a megérkezés köszönhetőleg 2Pac – California Love című számának, ami épp a rádióban szólt), maga a ház pedig egy kisebb erdő közepén volt, ahova már gyalog kellett becipelni a motyókat. A hely egyébként már nappal is elég félelmetes volt, egyikünk sem mert volna egyedül ott maradni :)

A klipet Porkoláb Norbert (Bad Moon Films) készítette, akinek ezúton is nagyon köszönjük a lelkiismeretes és kitartó munkáját, nem lehetett túl egyszerű velünk :)

Bena: Nagyon fárasztó, mocskos, fájdalmas, kikészítő volt a forgatás de úgy tűnik, hogy megérte a sok szenvedés. Hatalmas köszönettel tartozunk Horváth Hannának, hogy elvállalta a szereplést és képes volt minket elviselni egy teljes napig :) Porno profi munkát végzett a forgatáson is valamint az utómunkával is. Rég láttam valakit ilyen szenvedéllyel dolgozni, bátran tudom ajánlani bárkinek!

Peti: A forgatás előtt rengeteg lehetséges helyszínt átböngésztünk, de amikor megérkeztünk a tanyára mindenki érezte, hogy kellő hangulata van a háznak (ami egyébként 1929-ben épült) és a környéknek. A klippet kb déltől este hétig forgattuk szóval iszonyatos hajtás volt az egész főleg a stábnak, akiknek ezúton is köszönjük a munkát!

Laci: Külön öröm volt nézni a stábot, amikor megcsekkolták a nyers felvételeket, nagyon élvezték a munkájuk eredményét, rendesen bevoltak pörögve. Érdekes volt az egész főleg a sír ásás, mert a naplemente sürgetett minket, na ott majdnem ment a sírás, de időben sikerült.

Az Idő Esete egy nagyon merész kísérlet volt tőletek, hiszen Mezei Bence ezúttal spoken wordben is kamatoztatta tehetségét. Kinek az ötlete volt, hogy ilyen elemeket is beemeljetek a zenétekbe, és mik inspiráltak, hogy ezt meg is valósítsátok?

Bena: Végülis az én ötletem volt ez a dolog ez sem volt tudatos csak túl sok volt a szöveg és nem szerettem volna lecsípni belőle ezért lett “spoken word” néhány helyen.. Akik mostanában leginkább inspiráltak azok a magyar slam poetry-s arcok, leginkább Laboda Robi. (természetesen szó sincs arról, hogy slam poetry lenne a zenénkben) Ja és persze AKPH még mindig.

Peti: Nagyon kívancsiak voltunk a reakciókra, hiszen ez a fajta irány nem volt ránk jellemző az előző anyagon, de az eddigi visszajelzések igazolják, hogy merni kell kísérletezni új dolgokkal is.

Május 1-én tettétek nyilvánossá az EP artworkjét, ami meglepően minimalista lett. Miért döntöttetek emellett a grafikai megvalósítás mellett?

Bena: Nagyon sok borító tervet készítettem, volt ami nagyon tetszett mindenkinek (általában nekem nem) és mivel mondhatni hogy nem vagyunk az a túl “csicsás” zenekar  ezért lett ennyire “minimál” a design.

Peti: Tudni kell Benáról, hogy ő a mi kis “házi grafikusunk”. Minden logo, pólóminta és a zenekar megjelenéséhez köthető grafikai anyagok az ő keze munkáját dícsérik. Ez iszonyatosan nagy segítség a zenekarnak, mivel nem kell elmagyaráznunk egy külső embernek az ötleteinket,  és a banda tagjaként sokkal nagyobb átéléssel tud elkészülni egy-egy pólóminta vagy borítóterv is.

Ugyanezen a napon nem csak a borítóra, de a vendégszereplők kilétére is fény derült, Nagy Gergely és Kővári Gábor is hozzájárult a dalokhoz (utóbbit már hallhattuk is a vasárnapi klippremier során). Miért döntöttetek az ő személyük mellett? Honnan jött az ötlet a makrohangos megvalósításhoz?

Zoli: Alapvetően nagyon szeretjük a vendégszerepléseket, mindig inspiráló hatással vannak ránk. Az “A” esetében először a szöveg készült el és valami nagyon nyomasztó zajolós dolgot képzeltem el alá. Ki is találtam valamit, de nem voltam maradéktalanul elégedett vele, közben pedig beugrott a makrohang. A kezdektől követem és imádom amit csinálnak ezért úgy gondoltam, hogy izgalmas lenne meghívni Gerit egy ilyen dologra, ő pedig erre boldogan válallkozott. Szerintem nagyon súlyos amit művel, nehéz elhinni, hogy az összes hang amit a számban hallani kizárólag csak gitár. Kővári Gabi pedig régi barátunk és már több alkalommal is segített nekünk ha valamit nem tudtunk elénekelni :) Egyébként az egyik legtehetségesebb ember akit ismerek, nagy kedvencünk volt a szegény, megboldogult Rushworms! (egy keresést bárkinek megérhet)

Ha már vendégszereplések! A Hanyatlás c. EP-teken énekelt Kovács Gábor is az Orion Dawnból. A nyíregyházi barátaitok most hasonlóan hozzátok új anyaggal jelentkeztek, ráadásul Mezei Bence is feltűnik a III/II egyik dalában, a Leszek című tételben. Milyen élmény volt Bencének a vendégszereplés, illetve az Orion Dawnhoz fűződő baráti viszonyotokon túl esetleg más helyi zenekarral is szoros a kapcsolatotok?

Bena: Életem egyik legjobb élménye volt a felvétel mert (többek között) a törökbálinti SSRben rögzítették a srácok a vokálokat. Csongor Bálintnál zajlottak az ének felvételek, nagyon féltem tőle mert Bálint kb 16 éves korom óta az egyik kedvenc frontemberem és iszonyat nyomást éreztem de persze közben majd kiugrottam a bőrömből, hogy basszameg én most tényleg itt vagyok. Szerencsére ez a feszültség kb 5 perc alatt feloldódott mert Bálint egy végtelenül kedves ember, szinte elsőre megtaláltuk a közös a hangot, remélem hamarosan újra összefutunk! Az otthoni bandákkal jó viszonyt ápolunk különösen a fent említett OD-al, Ken Licks Barbie, Lost in Capital, Alvin és a Mókusok, Jurij, hogy csak párat mondjak, és próbáljuk is minél jobban összehúzni a zenekarokat, kezd is egy kicsit fellendülni a dolog nyíregyen, egyre több a koncert meg a buli és mindig törekszünk arra is, hogy olyan zenekarokat hívjunk le zenélni akik még nem játszottak nálunk mert ugye a változatosság gyönyörködtet.

Zoli: Az Orionnal már tacskó korunk óta nagyon jóban vagyunk, akkor még Wait for a Mistake néven futottak. Évek óta közös próbahelyünk van, próbáljuk segíteni egymást amiben csak tudjuk, jelenleg is folyamatosan támogatnak minket mivel saját zenekari cuccaink csak úgy ímmel-ámmal vannak még mindig.  Borzasztóak vagyunk igazából, de szerencsére ők nagyon kedvesek :)

Aki most az interjú alatt hallgat bele először az új EP-tekbe és ismeri a zenekar előző anyagait, azt érni fogja meglepetés? Változtatok zeneileg az elmúlt egy évben vagy a megkezdett úton kívántok egyre inkább fejlődni? Az elképzeléseitek szerint szólalnak meg az Árnyunk az égbolt dalai?

Bandi: Aki hallotta az eddigi számainkat, annak valószínűleg kicsit szokatlan lesz, mert mind zeneileg, mind a vokálokban, szövegekben hallhatóak olyan dolgok, amiket eddig nem csináltunk. Az “A” alatt hallható gitárzajolás, a sok elbeszélés, a monotonabb és egyszerűbb témák nem voltak annyira jellemzőek az eddigi cuccainkra. A hangzást tekintve viszont mindenképp egy száraz, de mégis vaskos és karcos megszólalást szerettünk volna, amire már az előző anyagokon is törekedtünk. A cél az volt, hogy minél természetesebben és őszintébben szólaljon meg a zene, ne legyen műanyag, és ne hasonlítson másra.

Mint ahogy egy fenti kérdésben is szerepelt: egyre többen mennek el a koncertjeitek és egyre többen asszociálnak nemzeti költőnk nevéről a ti zenekarotokra. Tavaly mely bulik, illetve koncertek voltak a legmaradandóbbak számotokra? Ugye meghívásra kerültetek, hogy játsszatok a Stick to Your Guns előtt is! Illetve idén is megjárjátok a Rockmaratont, tervezgetitek az idei bulikat a nyári téveszmés turnén kívül?

Bena: A téveszmés turné keretein belül leszünk még Fishing on Orfűn is egy elég kegyetlen szombati napon, ahol rengeteg olyan zenekarral játszunk, akiket nagyon kedvelünk és tisztelünk továbbá lesz még egy-két buli amiről még nem beszélhetünk sajnos, mivel még egyeztetés alatt van.

Bandi: A tavalyi évről talán a legemlékezetesebb a nyíregyházi koncertünk volt, az utolsó számnál aki csak fért, az feljött a színpadra, és velünk bulizott, nagyon imádjuk az ilyet! 4400!! De Esztergom is vicces volt, talán ez volt az egyetlen koncert ahova időben megérkeztünk (sőt idő előtt), viszont nagyon későn játszottunk, úgyhogy Benával elég szép számú sört megittunk mire mi jöttünk, szerencsére sikerült eljátszani a számokat valahogy, asszem ;D

Peti: A Stick To Your Guns előtt iszonyat megtiszteltetés volt játszani. Hihetetlenül jó dolognak tartom, hogy egyre több hazai banda kap lehetőséget a nemzetközi színtér kiemelkedő zenekarai előtt fellépni. Valószínűleg hasonló élményekben lesz részünk az idei Rockmaratonon is, ahol a ránk szintén nagy hatással bíró Defeater-rel oszthatjuk meg a színpadot. A tavalyi bulikról pedig nem tudnék kiemelni egyetlen egy helyszínt se, hiszen eddig kivétel nélkül nagyon baráti fogadtatásban volt részünk minden városban. Azzal tudnám talán a legjobban jellemezni a Téveszmével közös turnénk hangulatát, hogy nagyjából egy éve Veszprémben egy hipermarket parkolójában egy kb 60 éves nénivel táncoltunk hardtechnora és a Dankó rádió műsorára.

Miben látjátok a sikeretek? A legtöbben az őszinteség és főleg az érzelem szavakat használják, amikor szóba kerültök. Azért kemény munka is van ezek mögött, ugye?

Bena: Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs, de legtöbbször én is az őszinte jelzőt hallom.

Bandi: Tényleg nem tudjuk, de nagyon örülünk hogy ennyi szeretetet kapunk az emberektől, szinte elolvadunk sokszor, és ilyenkor minden kellemetlen dolgot elfelejt az ember :) Egyébként ahogy mondod, rengeteg munka van benne. Ha valaki azt mondta volna nekem mielőtt elkezdtük a felvételeket, hogy semmi életem nem lesz az elkövetkező három hónapban, valószínűleg nem hittem volna neki, de sajnos igaza lett volna :)

Zoli: Az eddig említett dolgokon kívül én a magyar szöveget emelném még ki. Úgy érzem, hogy nem mozgatna meg ennyi embert ugyanez a mondanivaló angolul, legalábbis nekem személy szerint sokkal mélyebb érzéseim vannak a szövegekkel kapcsolatban.

FACEBOOK EVENT: TÉVESZME, HANOI, PETOFI, ANCHORLESS BODIES @ BUDAPEST – KVLT

Május 22-én lesz az első lemezbemutató bulitok Nyíregyházán a Romkertben a Téveszme, a Hanoi és a nemrég általunk is bemutatott, friss metalcore zenekar, a Heartlapse oldalán. A teljes EP-t eljátsszátok a Hanyatlás legkedvencebb dalaival vagy variáltok kicsit a setlisttel? Mint fentebb írtuk a KVLT-ban is felléptek június 12-én, viszont oda a Heartlapse helyett a nemrég új dallal jelentkezett, miskolci dallamos hardcore Anchorless Bodies fog titeket elkísérni. Első ízben szólalnak meg majd az Árnyunk az égbolt dalai, így adódik a kérdés: hogyan készültök ezekre a koncertekre?

Bena: A koncerteken elnyomjuk az összes új számot és még párat a Hanyatlásról, elég egységes lesz a setlist folyamatosan épül fel, de a többi legyen titok!! És ott tali!

Peti: Az elmúlt 3 hétvégét végigpróbáltuk, ami szerintem a zenekar életében az első alkalom volt, hogy egy hónapban háromszor próbáltunk. Ez részben szomorú tény, de minket nagyon pozitívan érintett, hiszen szükségünk is volt ennyire, mivel idén még csak janurárban játszottunk a Hanoi szülinapi buliján és vissza kellett rázódnunk.

Zárszóként: amellett, hogy köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltatok, szeretnénk gratulálni az EP-hez, illetve a kislemezbe belefektetett munkába. Reméljük, minél több emberhez eljut a hangotok! Esetleg a premier és egyben az Árnyunk az égbolt hallgatása mellé kívántok-e üzenni valamit azoknak az embereknek, akik követnek titeket?

Bena: Számunkra megtiszteltetés az interjú! Én nem a kislemez hallgatásához üzennék, hanem meg szeretném köszönni mindenkinek aki valaha hallgatta a zenénket esetleg támogatta a zenekart ott volt koncerten vagy bármi. Szeretünk titeket, miattatok van értelme ennek az egésznek! És járjatok koncertre nézzetek meg minden bandát, hogy a régi HANOI tálcáról idézzek “SUPPORT UNDERGROUND”. <3

Igyuk a bort, igyuk a mérget!

PETOFI – ÁRNYUNK AZ ÉGBOLT (EP)

SUPPORT UNDERGROUND

Ha szeretnéd támogatni a srácokat, akkor előrendelheted a limitált “Árnyunk az égbolt” pakkot, amely egy pólót + CD-t tartalmaz. Az előrendelés határideje május 29. Ha hozzá szeretnétek jutni a pólóhoz és a lemezhez, akkor mindenképpen siessetek, hiszen ez lesz az egyetlen alkalmatok hozzájutni, több nyomás nem lesz! A következő bigcartel elérhetőségen tudjátok kosárba tenni a pakkot: Kattints!