Közösen felül lehet kerekedni az elnyomókon – Wires-klippremier

Még csak nemrég tűnt fel a hazai underground egyik legfrissebb üdvöskéje, a Wires, máris a legtöbb szem rájuk szegeződött: honnan ez az éteri energia és puritán düh? Az industrialos metalcore-banda most nálunk mutatja be második dalát, a Sirrah-t és a hozzá készült videót. A dal egyfajta folytatása a debüt Varletnek, erről bővebben a gitáros, Tóth Dávid mesélt nekünk:

A dal igazából a Varlet folytatása, az az egyén helyzetéről, törékenységéről szólt, és azoknak a kiszolgáltatottságáról, akik nem hagyják megvezetni maguk, hanem “látnak”. Ez a dal pedig ezt a konceptet terjeszti ki egy kollektív felelősségre, hogy pont nem azoknak kellene a sötétben bujkálni, akik “látnak”, és közösen felül lehet kerekedni az elnyomókon. Igazából a karakterünk/lírai énünk egy fiktív outlaw, lángoszlop abban az Orwell-féle környezetben és kontextusban, ami felé most halad a világ.

A dalt Dávid és Tóth Gábor (Harmed, Ghostship Recordings) producerelte, utóbbi csinálta a keverést és a masztert, illetve a most bemutatott videót is, mely elég nyomasztó látványvilággal bír, köszönhetően többek közt a VHS-korszakot idéző képminőségnek – és persze a srácok dinamikus zenéjének.

A banda egyébként szorgalmasan hegesztgeti első EP-jét, ami állítólag még inkább kitolja majd a határvonalakat a Wires felfogásában. Koncerten is hamarosan debütál majd a formáció, erről is mindenképp írunk majd, addig is itt a srácok legújabb szerzeménye, ami ezúttal sem okozhat csalódást: