Inbred – The Retrieval Of Beauty

Tracklist:

01. Calendar Black Dates of 1427
02. Sunset Will not Fade
03. Tempest
04. Unfinished
05. Degrees of Freedom
06. Plenty of Silence
07. Touch of Grace
08. Blemish Our Souls
09. The Retrieval of Beauty
10. Below the Surface

Hossz: 37:48

Kiadó: NoiseHead Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

A spanyol Inbred ötfős legénysége igencsak lemaradva lohol a zenei sodorvonalak árnyékában; 2006 végén alakultak Madridban, tehát abban az időben, mikor már egy ideje divat volt köpködni a túltenyésztéssel összefüggően egyre fásuló, s csúcspontján rég túlhaladt metalcore irányzatot, melynek zászlaja mellett lándzsát törnek. A The Retrieval Of Beauty a bemutatkozó nagylemezük, — melyet már megelőzött egy kislemez / demo The Tempest címmel a tavalyi év végén — s a kissé elkésett CD nem túl meglepő módon azon anyagok sorát gyarapítja, melyeknek kivétel nélkül minden egyes szegmensét hallhattuk már korábban.

Ha csak úgy önmagában vizsgálom a lemezt, s eltekintek a körítéstől és az előbb említett súlyos egyéniségmentességtől (még a pólómintáikat is egy az egyben másoktól ollózzák össze), akkor igazságtalan lenne nem megemlíteni, hogy a lemezanyag nincs híján dinamikának; mivel a hangzás kellően agresszív, a témák gördülékenyen követik egymást, és a hangszerkezeléssel sincsenek problémák, azaz a produkció rendesen össze van rakva. A zenei oldal, a tartalom azonban már jóval kevésbé meggyőző, mint a sound. Alig hiszem, hogy akad valaki, aki ne tudná, miről van szó, de azért vázolom: svéd melodikus death csontdallamok és harmóniák, intenzív tempó, dobhártyaszaggató kiállások, gyomrozó pergők, s persze az elmaradhatatlan breakdownok halmazában róják újra és újra a céltalan köröket. Daniel Itch hangja az állatias hörgés és a szabvány metalcore-os károgás mezsgyéjén egyensúlyoz, tiszta énekdallamokkal azonban nem kísérletezik, a melódiákat csak a gitárok adagolják, inkább az agresszió, a darálás dominál végig a lemezen. Dalokat kiemelni nem is igazán lehetséges, legtöbbször a Caliban és a hasonlóan szürke teljesítményt nyújtó Fall Of Serenity zenei alapjai ugrottak be róluk, de sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni az állandóan felbukkanó deja vu érzést; hisz ahonnan merítenek — mind az európai, mind a tengerentúli metalcore színtér –, már az is interpretáció volt, az Inbred zenéje így többszörösen is kópia.

Photobucket - Video and Image Hosting


Nincs túl sok ragoznivaló a lemezen, akinek még mindig nincs elege ebből a stílusból, az próbálkozzon bátran, ha nem riasztja el a tiszta refrének hiánya, mások viszont nyugodt szívvel lapozhatnak.

5,2 / 10

myspace