Denounce – Deep Wood, Shallow Grave (PROMO)

Tracklist:


01. Flesh Harvest (4:50)
02. Of Ghosts In Shadows (4:10)
03. Within The House (3:29)

Hossz: 12:29

Kiadó: Szerzői kiadás

Webcím: Ugrás a weboldalra

Az angol Denounce neve ismerősen cseng a modernebb és kompromisszumra hajló thrash-death hallgatók körében. 2004-ben alakultak Gravesend-ben és még abban az évben kijött tőlük egy demó, majd pedig rá minden évben egy EP. Elérkezett a nagylemez megjelenésének ideje, de még várat magára a dolog. Nem igazán értem, miért haladnak ennyire lassan, szerencsére a csigatempó egyetlen igazán pozitív jelensége az erős és magabiztos végeredmény. Amit kaptam, arra a legalkalmasabb szó az előzetes, hiszen 3 számot tartalmaz a hamarosan megjelenő várva-várt nagylemezről. Azonban album címen és azon kívül, hogy 9 számos lesz, és nyáron felvették (hogy ezt a 3 számot vagy a teljes anyagot? — fogalmam sincs!), semmi egyéb információval nem tudok szolgálni. Még borító sincs (lásd. myspace-ük), így oda a CD képét rakom ki súlyosan megbontva az eddigi NUskull szokásokat, haha.


Az anyagot a Grindstone stúdióban vették fel és segítségükre volt gitárok terén Scott 'Axegrinder' Atkins, akit a nagyérdemű a Stampin' Ground szintén angol crossover/thrash csapatból ismerhet. Mit írhatnék le ezzel a 3 számmal kapcsolatban? A tempók feszesesek, minden a helyén. A hangzás remek, szaggat és darál, de emészthető is egyben, masszív modern zene melyre bár ráfogható, hogy thrash-death, de abból is az energikus, dallamos, szinte már In Flames témákat ölelgetnek, máshol agyas riffelés, melyek itt-ott nagyon elszállnak, s egy kis valós death metál csíkot húznak a trendi légvonala. Éppen modernsége végett tudja könnyen befogadni egy metalcore-n felnőtt trend harcos is. Sőt! Inkább hozzájuk szól, mint egy thrash-death archoz, túlságosan is mai zene, a thrash mivoltot csak a rengeteg építkezés és váltás mutatja meg, de súlyosan HC szerűen szólnak azok a kibaszott riffek, melyekre a néhol ráfeszülő megkeseredett szólok is totálisan goteborgi atmoszférát teremtenek meg. Gregor J Cole hörgése is a korábbi lemezein sokkal gyűlöletesebb és death metálosabb volt, bár tegyük hozzá, a Denounce kezdetekben szakított a klasszikus death és thrash felfogással, s mindvégig kacsingatott a metalcore-k felé, így ez a 3 szám se csalódás, csak számomra egyre dallamosabbak és trendibbek lesznek. A kezdeti thrash-deathből lassan thrash/hardcore-ba vedlettek át, ez a mostani anyag, pedig szinte már metalcore, kicsit kár értük! Ha mindezt 10 évvel ezelőtt teszik le, akkor ez egy korukat súlyosan megelőző kultikus anyag lenne, így csak egy profi produkció lesz, a hosszan kígyózó jelenben…


Sokat adhatnak majd és most is azoknak, akik pl. élnek-halnak az újabb (nem a kezdeti és régi!!! — csak, mert ott még kibaszott jó volt) Heaven Shall Burn dolgokért illetve bárki próbálkozhat velük, akit lekötnek és megmozgatnak az olyan stílus berkek, mint; thrash/hardcore, metalcore és gyors, de azért kellően melodikus death metál.

73%

Denounce @ MySpace