Tiszta thriller a Deftones új klipje

Új videót adott ki a Deftones a tavalyi Ohms nagylemez második számához, a Ceremonyhoz. A klipet az a Leigh Whannel készítette, aki többek közt olyan filmek forgatókönyvírója volt, mint az első három Fűrész vagy az Insidious – A gonosz háza (ezekben szerepelt is), illetve rendezői munkái közt olyan mozik akadnak, mint az Upgrade – Javított verzió vagy A láthatatlan ember. A főszereplő hölgy, Cleopatra Coleman pedig Az utolsó ember a földön vagy a netflixes A hold árnyékában nézőinek lehet ismerős. Tehát a garancia az impozáns képi világra és a kiváló színészi játékra adott. Természetesen a kisfilmben a csapat tagjai is feltűnnek, mint „kapuőrök”.

A rendező, aki egyébként maga is Deftones-rajongó, a Twitteren osztott meg egy rövid háttérsztorit a klip elkészültéről:

Egy nap kiposztoltam Twitteren, hogy nagyon tetszik az új Deftones-album. Másnap kaptam egy üzenetet a menedzserüktől, hogy szeretnék-e rendezni egy klipet a zenekarnak. Igent mondtam. A sztori tanulsága pedig az, hogy azokról a dolgokról beszélj Twitteren, amiket szeretsz, nem pedig amiket utálsz.

Chino, a zenekar frontembere pedig így mesélt a közös munkáról:

Amikor Leigh kitweetelte, hogy imádja a zenénket, egyből arra gondoltunk, hogy tető alá kéne hozni együtt valamit. Mi is nagy rajongói vagyunk az ő munkásságának, szóval magától értetődött, hogy lépnünk kell. Az egyik pillanatban még üzengetünk Twitteren, a másikban meg már a Ceremony forgatásán vagyunk. Mindig is így szerettünk másokkal együtt dolgozni: természetes módon, egymást segítve és mint itt is meglátszik, piszok gyorsan.