Pump It: a konditerembe kalauzol az Eskimo Callboy új slágere

Az Egyesült Trash Egyház hívei szinte piros betűs ünnepnapként kezelik azokat a dátumokat, amikor az Eskimo Callboy kiad valamit. A német elektrocore-csapat elképesztően nagyot lépett a fény és a csillogás felé az elmúlt két évben, többek közt az eszméletlenül fülbemászó Scooter-paródiájukkal, vagy a pár hónapja kiadott, szakszerűen megkoreografált nyártemető himnuszukkal.

Most pedig itt van tőlük a legújabb agymenés: a Pump It. Szinte már érezhető volt, amint megállás nélkül a trash, a retró és a vintage határmezsgyéin egyensúlyoztak, hogy sorra kerül a testépítés/testformálás témaköre is. A receptúrán nem sokat változtattak a fiúk, a jól megjegyezhető szövegektől kezdve az arcunkba csapódó metal- és a szintis EDM-vágtákig ugyanaz a felállás, de tény, hogy most kicsit nagyobb hangsúly lett helyezve a zúzdára, ezzel magyarázva a dal és a klip kettősségét. A videóban ugyanis szembeállítják egymással a testépítés és az aerobik műfajait, feminin és maszkulin szerepeket húzva egyikre és másikra, jól éreztetvén a különbségeket, csak hogy aztán megint totális káoszba forduljon az egész. Értsd: breakdownok.

A videoklip jól láthatóan a ’80-as évek testmozgatós VHS-kazettáinak látványát próbálja visszaadni, elég profi módon fényképezve. Minden pillanatra kapunk egy grimaszt, egy bájos mosolyt, egy gaget, vagy egy női alfelet. A srácok ezúttal is sikeresen leszállították az elkövetkező hónapokra a kötelező slágert – és lehet találgatni, hogy legközelebb ki vagy mi kapja meg a magáét.

A zenekar elvileg januárban a Barba Negrát is befűti a masszív slágerexpresszel, de az egyre romló járványhelyzet miatt jobb ezt nem annyira biztosra venni.