Powerground hírcsomag

A Cadaveres buszban sosem hűl ki a motor. Nemrég érkezett meg a csapat Weissenfels-ből, ahol a Heaven Shall Burn és a Born From Pain társaságában játszottak, de már a héten Kazincbarcikán fognak rombolni, a Kasza Feszten, 3-án, pénteken. A Szigeten a Soulfly napján, 9-én lép fel a zenekar, a Hammerworld Színpadon, 17 órakor. A Cadaveres nem először játszik Max Cavalera zenekarának a társaságában, és remélhetőleg nem is utoljára. Talán a tavaly kapott Cadaveres pólók is feltűnnek majd a brazil-amcsi banda tagjain. Augusztus második felében is várnak fellépések a csapatra, Azfeszt és Barnbach (AT), majd pedig az ősz első napján ingyenes Kultiplexes bulaj, a Nadir társaságában.

Koncertek:
2007. augusztus 3., Kazincbarcika, Kasza Feszt
2007. augusztus 9., Bp, Sziget Fesztivál
2007. augusztus 15., Nyírbátor, Azfeszt

www.cadaveres.hu
Cadaveres a Myspace-en

Júliusban sajnos le kellett egy bulit mondania a dózer.hu-nak a dobos Mr Bendáj lábsérülése miatt (nem üzemi) és a próbákat is fel kellett függeszteni pár hétre, ugyanezen ok miatt. Addig sem áll le azonban a mentális pajszer: a gitáros Ákos és a bőgős Laca ebben az időszakban is csiszolgatja az új számokat, sőt, a srácok úgy döntöttek, hogy messzire rúgják a pöttyöst, és H-ra hangolnak át(le), ami hardcore körökben nem túl gyakori. Az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy ez nem is csak egy kísérlet marad, de az első „mély” próba után lesz végleges döntés ez ügyben.

Az eddig számukra pihenőnek rezervált augusztusi időszakba, úgy néz ki, beékelődik azért egy-két külföldi fellépés is, várhatóan 25-én Szerbiában, Bácskatopolyán a Panta Rhei-ben lesz egy komolyabb akció, és még folynak a tárgyalások a 24.-i zombori buliról. A zenekar Neutronprés című anyaga megrendelhető a webshopból.

Koncertek:
2007. szeptember 8., Kalocsa, Barlang

www.dozer.hu

Újabb tagcsere a Flopban. Több, mint egyéves közös zenélés után a zenekar elbúcsúzik basszusgitárosától. Jelenleg az új jelöltek meghallgatása folyik, Illés az Azfeszten búcsúzik, az őszi koncerteken (néhány koncertidőpont már alakulóban van) már új ember hozza az alapot.

A Flop hobbiága, a feldolgozásokat játszó Duhastrechtmanuela Projekt bő egyórás műsorral részt vesz a Basement zenekar szeptemberi Alice in Chains tribute-estjén. Helyszín: Kék Yuk, időpont: 2007. szeptember 7.

Koncertek:
2007. augusztus 11., Sziget Fesztivál, Talentum színpad
2007. augusztus 17., Nyírbátor, Azfeszt

www.flop.hu
Flop a Myspace-en

Elég sok Kontrollzé koncert volt a nyáron. Több fajta felállásban: gépdobbal és teljes zenekarral egyaránt. Az Éden fesztiválon közel 2000 ember előtt játszhattak 5 dalt. A nyarat augusztus 20-án Mezőkovácsházán zárják a legendás Baby Bone zenekarral karöltve. Továbbra is várják a meghívásokat a karcagi srácok. A meghívóknak, szervezőknek és vendégzenészeknek szeretne köszönetet mondani a trió. Közben hárman nekiálltak új dalokat fabrikálni, úgyhogy őszre várható némi frissülés a repertoárban.

Koncertek:
2007. augusztus 11., Karcag, Főtér
2007. augusztus 20., Mezőkovácsháza

www.kontrollze.hu
Kontrollzé a Myspace-en

Jaya Hari das a következő híreket küldte: „Itt van az a meglepetés, amit régóta emlegettünk: egy ingyen, teljes egészében letölthető Mantra koncertlemez! Ezt hogy találtuk ki? Néhányan emlékeztek rá, hogy tavaly a Tankcsapda turné alatt említettük, hogy felveszünk egy pár koncertet és ezt valamilyen formában ki fogjuk adni. Sokat vaciláltunk, hogy ezt hogyan történjen, végül a cím döntött.

A címe pedig ez lett: Minden a Tiétek. Nyilván ez utal az utolsó lemezünkre, de talán fontosabb: ez a Mantra mottója. Mindig próbáltuk, hogy a lemezeink nagyon olcsóak legyenek, gyakran még be is dobáltunk egy párat közétek a bulikon, de most ezen is túlteszünk: ingyen letülthető az egész lemez és a dns által készített borító is hozzá. Szóval ez a mi ajándékunk Nektek.

Ez egyben egy korszak lezárása is. Új erővel, új dobossal, új hangzással nyomulunk. Szeretnénk a lehető legtöbb helyre eljutni a régi slágereinkkel és készülünk az új lemezre. Addig is itt egy ajándék, töltsétek, hallgassátok!”

Koncertek:
2007. augusztus 4., Dorog, Kacsa
2007. augusztus 10., Sziget Fesztivál

www.mantra.hu

Kiválóan érezte magát a neverLAND a Nightbreedes fellépésen. Októberben újra Pesten játszik a csapat, remélhetlőeg hasonlóan forró fogadtatásban részesülve, hiszen május óta ez lesz az első otthoni buli. Közben folyik az új dalok írása, és az már biztos, hogy keményebb, vadabb dalok születnek, mint korábban. Reméljük, hogy az Audioplanetes felvétel is majd tesz a nóták súlyához.

Koncertek:
2007. augusztus 3., Tiszakécske, Rock Marathon

www.neverland.hu
neverLAND a Myspace-en

WATCH MY DYING hírek:
Túl vagyunk a II. WMD-Days-en. Reméljük, mire megkapjátok ezt a hírlevelet, már Ti is kipihentétek. Nekünk mindenestre beletelt pár napba, amíg sikerült újra emberré formálni magunkat. Hasonlóan a tavalyi bulihoz, idén is király hangulat uralkodott a két nap alatt, volt hagymásbab, metal, vetélkedő, izzadás, meg ami szem-szájnak ingere. Az időjárásra sem lehetett panasz, hiszen mindkét nap 42 fok körüli hőség uralkodott. Szerencsére a közeli tóban lehetett enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket. Természetesen komoly mennyiségű védőitalt vett magához mindenki, aminek estére/hajnalra meg is lett a megfelelő a hatása. Idén debütált a pángalaktikus gégepukkasztó koktél, amiből mindenki fogyasztott, aki nem divatember. Sajnos az utolsó egy hétben kiesett 3 fellépő zenekar is, reméljük, jövőre nem lesz ilyen. Mert ugye 2008-ban is lesz Watch My Dying-Days!

A nyárnak azonban még koránt sincsen vége. Még seregnyi koncert maradt hátra. A Szigeten a Killing Joke kiesésének köszönhetően, még egy órával feljebb csúszott a WMD fellépése, azaz 10-én, pénteken, 19 órakor játszunk a Hammerworld Színpadon, olyanok társaságában, mint a Mantra vagy a Blind Myself. Aztán utána ott van még az Azfeszt, a verpeléti Bor-Rock Feszt, a horgászattal egybekötött Arlói Tóparty Rockparty, a felvidéki Rómeó Tábor és a nyarat picit kinyújtva a fehérvári FEZEN, ahol Jocke Skogékkal (Clawfinger) egy napon puhíthatunk. Szeptemberben kicsit pihenünk, de az év maradék részében lesznek koncertek, amelyek közül már akad pár a weboldalon.

A július 11-i, Meshuggah-val közös koncert zseniálisan sikerült. Ezzel a fellépéssel a WMD tagok régi álma vált valóra. Az énekes Gaobr egyenesen azt mondta, hogy ez volt élete legszebb napja. A teltházas koncerten, már a Watch My Dying alatt is óriási hangulat uralkodott, még vissza is tapsolták a zenekart. Aztán jöttek a svéd metal szörnyek és földbe tapostak mindenkit. A koncert utáni közös fotózós, CD adogatós, pólókéregetős kör után még éjjel is folyt a zenei megfejtős a zenekarok között. Reméljük, hogy nem ez volt az utolsó közös buli a Meshuggah-val. Itt olvashattok pár beszámolót a koncertről:
quart.hu
Headanger
NUSKULL
Shock! magazin

Készült 42 db Route 42-es turnépóló, amelyeket tőlünk lehet megrendelni, illetve a fellépéseken lehet megvenni.

Kerültek fel új fotók a weboldalra a debreceni, salgótarjáni, soproni, pesti és esztergomi koncertekről.

Koncertek:
2007. augusztus 10., Sziget Fesztivál, Hammerworld Színpad
2007. augusztus 18., Verpelét, Bor-Rock Feszt
2007. augusztus 18., Nyírbátor, Azfeszt

www.watchmydying.com
Watch My Dying a Myspace-en